5/2/14

"Οι μεθοδεύσεις του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δεν θα κρύψουν την αλήθεια για το σκάνδαλο πώλησης του ΟΠΑΠ"

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάθεση Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων από την τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτή Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή για τη διερεύνηση του σκανδάλου του ΟΠΑΠ

Ραχήλ Μακρή: "Οι μεθοδεύσεις του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δεν θα κρύψουν την αλήθεια για το σκάνδαλο πώλησης του ΟΠΑΠ"
Στις 25 Νοεμβρίου 2013 η τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 4210/499 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την διαδικασία και τους όρους ξεπουλήματος της εταιρίας ΟΠΑΠ ΑΕ.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής αρνήθηκε να παράσχει τα σχετικά με την εκποίηση του ΟΠΑΠ έγγραφα, σημειώνοντας ότι ο πλήρης φάκελος έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Οι εκλεκτοί του κυρίου Στουρνάρα αδιαφορούν για τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού και τον κοινοβουλευτικό Έλεγχο καθώς οι Υπουργοί της Συγκυβέρνησης τους με καταφανώς αντισυνταγματικές διατάξεις έχουν φροντίσει να τους απαλλάξουν από ποινικές και αστικές ευθύνες.
Σήμερα η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή δικαιώνεται. Δημοσίευμα των Financial Times αποκαλύπτει τον λόγο της απόκρυψης των στοιχείων της υποτιθέμενης επιτυχούς ιδιωτικοποίησης. Συγκεκριμένα σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης, έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο επίτευξης της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Emma Delta, καθώς σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία, οι αγοραστές του ΟΠΑΠ δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος.
Όμως μια τροπολογία είχε «παγώσει» έως τον προηγούμενο μήνα την υποχρέωση της ρυθμιστικής αρχής παιγνίων να διενεργεί έλεγχο σε πιθανούς αγοραστές του ΟΠΑΠ, για να διασφαλίσει ότι δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.
Για τη διεξαγωγή της έρευνας βασιστήκαμε στο ΤΑΙΠΕΔ”, δηλώνει στην εφημερίδα ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος εκτελεστικός Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σημειώνοντας πως "η Ανεξάρτητη Αρχή δεν είχε τα μέσα να ελέγξει η ίδια τους επίδοξους επενδυτές."
Με τις δηλώσεις αυτές δικαιώνεται και η θέση μας για τον διοικητικό πληθωρισμό των εκτός των αναφερομένων στο Σύνταγμα Ανεξάρτητων Αρχών που διαρρηγνύουν τον κρατικό μηχανισμό, δυσχεραίνουν τον έλεγχο και την λογοδοσία στους πολίτες και νοθεύουν την Δημόσια Διοίκηση χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα στον Έλληνα φορολογούμενο.
Προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης η τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 6027/737/5-2-2014 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.
Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης- ΑΚΕ:
ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ
ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΘΕΜΑ: «Το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται να παρέχει στοιχεία για την πώληση του ΟΠΑΠ σε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοτική νομοθεσία διερεύνησης εμπλοκής των αγοραστών σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος;»

Στις 25 Νοεμβρίου 2013 κατατέθηκε η με αριθμ. πρωτ. 4210/499 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με την διαδικασία και τους όρους ξεπουλήματος της εταιρίας ΟΠΑΠ ΑΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ απάντησε με το υπ αριθμ πρωτ 11878/10-12-2013 το οποίο διαβιβάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων με το αριθμ πρωτ ΓΚΕ 1004101 ΕΞ 2014/1534 έγγραφο, που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.
Στη συγκεκριμένη απάντηση κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής το ΤΑΙΠΕΔ αρνήθηκε να παράσχει τα σχετικά με την εκποίηση του ΟΠΑΠ έγγραφα σημειώνοντας ότι ο πλήρης φάκελος έχει κατατεθεί στο Εκλεκτικό Συνέδριο.
Οι εκλεκτοί του κυρίου Στουρνάρα που έχουν διοριστεί στο συγκεκριμένο φορέα διασπάθισης της περιουσίας του Δημοσίου φαίνεται να μην γνωρίζουν ότι ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος της Βουλής των Ελλήνων διαφέρει από τον Έλεγχο του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Παρουσιάζονται ότι δεν κατανοούν τον βασικό διαχωρισμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας και αδιαφορούν για την ακρίβεια των επιχειρημάτων τους καθώς ο κύριος Στουρνάρας έχει φροντίσει να τους απαλλάξει από ποινικές και αστικές ευθύνες.
Εν ολίγης το ΤΑΙΠΕΔ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ στους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού.
Δημοσίευμα των Financial Times της 4 Φεβρουαρίου 2014 φαίνεται να αποκαλύπτει τον λόγο της απόκρυψης των στοιχείων της υποτιθέμενης επιτυχούς ιδιωτικοποίησης. Συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης, έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο επίτευξης της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Emma Delta, καθώς σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία, οι αγοραστές του ΟΠΑΠ δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος.
Όμως μια τροπολογία είχε «παγώσει» έως τον προηγούμενο μήνα την υποχρέωση της ρυθμιστικής αρχής παιγνίων να διενεργεί έλεγχο σε πιθανούς αγοραστές του ΟΠΑΠ, για να διασφαλίσει ότι δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.
“Για τη διεξαγωγή της έρευνας βασιστήκαμε στο ΤΑΙΠΕΔ”, δηλώνει στην εφημερίδα ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος εκτελεστικός Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σημειώνοντας πως "η Ανεξάρτητη Αρχή δεν είχε τα μέσα να ελέγξει η ίδια τους επίδοξους επενδυτές."
Με τις δηλώσεις αυτές δικαιώνεται η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον διοικητικό πληθωρισμό των εκτός των αναφερομένων στο Σύνταγμα Ανεξάρτητων Αρχών που διαρρηγνύουν τον κρατικό μηχανισμό, δυσχεραίνουν τον έλεγχο και την λογοδοσία στους πολίτες και νοθεύουν την Δημόσια Διοίκηση χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα στον Έλληνα φορολογούμενο.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  1. Γιατί δεν δόθηκαν τα στοιχεία για την πώληση του ΟΠΑΠ που ζητήθηκαν με την υπ αριθμ πρωτ. 4210/499 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων;
  2. Αποτελεί πεποίθηση της Κυβέρνησης και των Υπουργών αυτής ότι η κατάθεση φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο απαλλάσσει το ΤΑΙΠΕΔ από την υποχρέωση παροχής των εγγράφων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
  3. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;
  4. Έχει διαταχτεί διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για τον τρόπο επίτευξης της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Emma Delta;
  5. Υφίσταται διάταξη της Κοινοτική Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι αγοραστές του ΟΠΑΠ δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος;
  6. Υπήρξε τροπολογία, η οποία είχε «παγώσει» έως τον προηγούμενο μήνα την υποχρέωση της ρυθμιστικής αρχής παιγνίων να διενεργεί έλεγχο σε πιθανούς αγοραστές του ΟΠΑΠ, για να διασφαλίσει ότι δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες;
  7. Διεξήχθη έρευνα για το εάν οι αγοραστές του ΟΠΑΠ δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος;
  8. Εάν ναι από ποιόν φορέα;
  9. Ποιά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής;
  10. Εάν όχι γιατί;
  11. Αληθεύει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν είχε τα μέσα να ελέγξει η ίδια τους επίδοξους επενδυτές;
  12. Εάν ναι γιατί;
  13. Ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων όταν δεν μπορεί να επιτελέσει τον σοβαρότατο έλεγχο για εμπλοκή των αγοραστές ενός οργανισμού όπως ο ΟΠΑΠ σε τυχόν εγκληματικές δράσεις, ή σε υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα χρήματος;
  14. Πόσο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο η λειτουργία της ανωτέρω Επιτροπής;
  15. Γιατί τα καθήκοντα της Επιτροπής αυτής δεν τα ασκεί υπηρεσία του στενού δημόσιου τομέα η οποία δεν θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με μισθούς προέδρων και άλλων μελών διοικητικού συμβουλίου καθώς και των άλλων εξόδων της συγκεκριμένης αρχής;
Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Εθνική αντιπροσωπεία όλων των σχετικών εγγράφων που αφορούν την πώληση του ΟΠΑΠ και τεκμηριώνουν τις απαντήσεις σας στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αθήνα, 05/02/2014
Η Βουλευτής,
Μακρή Ραχήλ