21/2/14

"Ελέγξτε και τους κομματικούς φίλους του Πρωθυπουργού, οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία σε αυτή τη Χώρα"

21 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτερολογία της Τομεάρχου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις»
Ραχήλ Μακρή προς Συγκυβέρνηση: "Ελέγξτε και τους κομματικούς φίλους του Πρωθυπουργού, οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία σε αυτή τη Χώρα"
Με το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων άρχισε την δευτερολογία της η τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή. Η σοβαρότητα και σημαντικότητα του θέματος απαιτεί υπεύθυνη στάση από τους Κυβερνώντες και δεν επιτρέπει την καπήλευση των δικαστικών επιτυχιών από το Πρωθυπουργικό γραφείο.

Απευθυνόμενη προς τους Βουλευτές της ΝΔ, η κ. Ραχήλ Μακρή τόνισε: "Αντί να έρχεστε, λοιπόν, εδώ με επίπλαστο χαμόγελο και να καπηλεύεστε το έργο της δικαιοσύνης, καλό θα ήταν να φροντίσετε να κάνετε τη δουλειά σας " και επανέλαβε την μόνη βιώσιμη, ουσιαστική και υλοποιήσιμη λύση που είναι η εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης πετρελαίου από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια. Λύση, την οποία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν επανειλημμένα καταθέσει και η Συγκυβέρνηση παρουσιάζει ανικανότητα να εφαρμόσει.
Παρόλο που η τομεάρχης Ανάπτυξης έχει θίξει κατ' επανάληψη το πρόβλημα μέσω του κοινοβουλευτικού της ελέγχου η Κυβέρνηση υπεκφεύγει από την πάταξη της λαθρεμπορίας και δεν θίγει επιχειρηματικά συμφέροντα εμπορίας πετρελαίου, τα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα εμφανίζονται να διατηρούν στενές σχέσεις με το μέγαρο Μαξίμου. Αντ' αυτού για να «γεμίσει» το δημόσιο ταμείο προτιμά να επιδίδεται σε κυνήγι μισθωτών και συνταξιούχων, στερώντας τα φάρμακα ακόμα και από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς.
Στο πλαίσιο αυτό η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή συνεχίζοντας την τοποθέτηση της και επιθυμώντας να διασφαλιστούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κάλεσε τον Υπουργό να αποδεχτεί την προτεινόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τροπολογία.
Κλείνοντας η κ. Ραχήλ Μακρή παρατήρησε ότι και βουλευτές της Συγκυβέρνησης συντάσσονται με τις θέσεις, που η ίδια έχει εκφράσει από την αρχή επεξεργασίας του νομοσχεδίου. Επιπρόσθετα στηλίτευσε την πρακτική του Υπουργείου Εσωτερικών να περνά τροπολογίες του εκλογικού νόμου σε άσχετο νομοσχέδιο και να επικαλείται την πίεση χρόνου ενώ οι συγκεκριμένες διατάξεις θα μπορούσαν να συζητηθούν σε νομοθέτημα αρμοδιότητας του, που ήδη βρίσκεται στις επιτροπές της Βουλής. Χαρακτηριστικά η κ. Μακρή ανέφερε: "Φροντίστε να νομοθετείτε με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο, προκειμένου να μην έρχεστε εδώ και να μας λέτε δικαιολογίες, οι οποίες πραγματικά μας προκαλούν τον γέλωτα"
Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της ομιλίας της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή στην Ολομέλεια της Βουλής:

http://www.youtube.com/watch?v=UBedqMNDbAo&feature=youtu.be

Αναφορικά με την τοποθέτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά ως Τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουμε επανειλημμένα σε αυτή την Αίθουσα προτείνει μια ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη λύση για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, που είναι η εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών σε όλη την αλυσίδα εμπορίας του πετρελαίου και των προϊόντων αυτού.
Αντί να έρχεστε, λοιπόν, εδώ με επίπλαστο χαμόγελο και να καπηλεύεστε το έργο της δικαιοσύνης, καλό θα ήταν να φροντίσετε να κάνετε τη δουλειά σας. Η δουλειά σας είναι να πραγματοποιηθεί επιτέλους η εγκατάσταση του συστήματος αυτού, που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρόλο που εμείς στηρίξαμε και ψηφίσαμε πέρυσι το συγκεκριμένο άρθρο για την εγκατάστασή του, το οποίο σήμερα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα –σύμφωνα με δημοσιεύματα- να οδηγούνται σε λουκέτο εννιακόσια πρατήρια καυσίμων συγκεκριμένης πετρελαϊκής εταιρείας.
Επίσης, δουλειά σας είναι να ενεργοποιήσετε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι όταν λειτουργήσουν σωστά ενδεχομένως θα ανακαλύψουν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα και άτομα, τα οποία παρουσιάζονται από δημοσιεύματα ως κομματικοί φίλοι του Πρωθυπουργού σας και οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία σε αυτή τη χώρα.
Σας έχω ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να αποκαλύψετε την αλήθεια και να λογοδοτήσετε. Σας έχω ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να νομοθετήσετε, ώστε το αδίκημα της λαθρεμπορίας καυσίμων να μην παραγράφεται και να παρέχονται όλα τα θεσμικά όπλα στους δικαστές μας, προκειμένου να κάνουν πραγματικά ανταποδοτικά το έργο τους. Όσο δεν το πραγματοποιείτε αυτό, να μην έρχεστε μέσα σε αυτή την Αίθουσα και να κοροϊδεύετε τόσο εμάς όσο και τον ελληνικό λαό.
Παρ’ όλα αυτά, κύριε Υπουργέ, επειδή ευχαριστήσατε πάρα πολλές φορές σε αυτή την Αίθουσα τους είκοσι εννιά υπαλλήλους του ΟΠΕ για την καλή τους δουλειά –καταθέτοντας μάλιστα στα Πρακτικά και μια σχετική έκθεση, όπως είπατε, των πεπραγμένων- δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν κάνετε αποδεκτή την τροπολογία που σας κατέθεσα, η οποία εξασφαλίζει τα εργασιακά, αλλά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων αυτών.
Όσον αφορά το θέμα του «Invest in Greece, σας το έχουμε ήδη αναλύσει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την αναφορά σας στο έργο που έχει επιτελέσει, καθώς από τα έγγραφα τα οποία εσείς καταθέσατε προκύπτει ξεκάθαρα η έκδοση φυλλαδίων, αλλά και η διενέργεια ταξιδιών μέχρι σήμερα.
Μας κάνει δε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά την οποία πραγματοποιήσατε για τις εξαγορές εταιρειών. Συγκεκριμένα, αναφέρατε την Coca-Cola. Όπως γνωρίζετε, η αντιπρόσωπος της Coca-Cola στην Ελλάδα, η 3Ε, άλλαξε έδρα και την μετέφερε σε άλλη χώρα, δηλαδή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρ’ όλο που υπάρχει θετική νομοθετική βελτίωση για το θέμα της παράτασης της ημερομηνίας για τις επενδύσεις, δεν αλλάζει ουσιαστικά η ουσία του νομοθετήματος.
Η ουσία συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι δεν προάγετε ως Κυβέρνηση τις εξαγωγές, δεν δημιουργείτε ουσιαστικά έναν ενιαίο φορέα αλλά θέσεις βολέματος «ημετέρων», τους οποίους, βέβαια, διορίζετε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Και δημιουργούνται, βέβαια, και τα θέματα τα οποία σας έχουμε επανειλημμένα τονίσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αλλά και μέσα στην Ολομέλεια και στις δυο τοποθετήσεις μου και επί της αρχής και επί των άρθρων. Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα ακούστηκαν σ’ αυτήν την Αίθουσα πριν από λίγο και από τη Βουλευτή του Κόμματός σας, την κ. Παπακώστα.
Όσον αφορά την τροπολογία η οποία αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών, ομολογουμένως μας προκαλεί τουλάχιστον μειδίαμα η αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών στην αναγκαιότητα κατάθεσής της στο παρόν νομοσχέδιο με τη δικαιολογία ότι θέλει να κερδίσει χρόνο τουλάχιστον δυο εβδομάδων για τους πολίτες. Φροντίστε να νομοθετείτε με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο, προκειμένου να μην έρχεστε εδώ και να μας λέτε δικαιολογίες, οι οποίες πραγματικά μας προκαλούν τον γέλωτα.