12/2/14

Επιβεβλημένη η ποιοτική αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την Ελληνική οικονομία και την Εθνική ασφάλεια

12 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός της Τομεάρχη Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή στο 13ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)

Ραχήλ Μακρή: «Επιβεβλημένη η ποιοτική αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την Ελληνική οικονομία και την Εθνική ασφάλεια.»
Τις εργασίες του 13ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) χαιρέτησε η τομεάρχης Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.

Η παρουσία της Βουλευτού ως εκπροσώπου του Προέδρου του κινήματος κ. Πάνου Καμμένου υπογράμμισε την σπουδαιότητα των αερομεταφορών για την οικονομική ζωή της Χώρας. Παράλληλα στον χαιρετισμό της η κα Ραχήλ Μακρή τόνισε την αναγκαιότητα δημοσίου ελέγχου επί των περιφερειακών αεροδρομίων τόσο για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, όσο και για την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας της Πατρίδας μας.
Στην σύντομη και περιεκτική ομιλία της η τομεάρχης Μεταφορών επισήμανε τις αστοχίες των επιλογών στη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον νευραλγικής σημασίας ρόλο που καλείτε να διαδραματίσει το προσωπικό της συγκεκριμένης Υπηρεσίας για να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου.
Η επιχειρούμενη αποδόμηση της ρυθμιστικής αρμοδιότητας του κράτους στις αερομεταφορές από τις προηγούμενες και τη σημερινή Κυβέρνηση με απαράδεκτη νομοθέτηση μέσω τροπολογιών και η ίδρυση άχρηστων Ανωνύμων Εταιριών δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από την Βουλευτή Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό της παρέθεσε το πλαίσιο λειτουργικής και ορθολογικής οργάνωσης της Υπηρεσίας προκειμένου να επιτευχθεί η χρηστή διοίκηση με κέντρο τον Έλληνα πολίτη και όχι τους κομματικούς εκλεκτούς της σημερινής Συγκυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

Χαιρετισμός του 13ου τακτικού Συνεδρίου της ΟΣΥΠΑ
Οι αερομεταφορές αποτελούν ζήτημα κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας και χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς συνδέονται άρρηκτα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας λόγω της ιδιάζουσας γεωμορφολογίας της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα το πλήθος των νησιών του αρχιπέλαγος του Αιγαίου προσδίδουν ξεχωριστή σπουδαιότητα στον ρόλο των περιφερειακών αεροδρομίων καθώς τα καθιστούν εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας της περιοχής. Για το λόγο αυτό τα αεροδρόμια οφείλουν να βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο διασφαλίζοντας τόσο την ασφαλή και απρόσκοπτη τουριστική κίνηση όσο και την διαρκή υπενθύμιση της Ελληνικότητας περιοχών που οι γείτονες μας θέλουν να μετατρέψουν σε γκρίζες ζώνες.
Αντίθετα με τις παραδοχές αυτές, οι οποίες θα έπρεπε να αποτελούν σταθερό οδηγό πολιτικής σκέψης, η Συγκυβέρνηση των κομμάτων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε μια γενικευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και νομοθετώντας με τροπολογίες προχωρούν σε γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις. Η πράξη αυτή των κυβερνώντων όχι μόνο υποβαθμίζει την εθνική ασφάλεια αλλά δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα στο δημόσιο ταμείο. Οι κομματικοί εκλεκτοί της Συγκυβέρνησης λαμβάνουν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων για να ανακινήσουν τάχα σταθμούς επιβατών και διαδρόμους και με τα ίδια χρήματα νοικιάζουν την διαχείριση του αεροδρομίου που η πολιτεία αναβαθμίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής μειοδοσίας αποτελεί το αεροδρόμιο των Χανίων για το οποίο έχω καταθέσει την με αριθμ. πρωτ. 1118/11276/31-5-13 Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης Εγγράφων για να λάβω μια γενική και ατεκμηρίωτη απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.
Πέραν των ανωτέρω οι κυβερνώντες σε για γενικότερη προσπάθεια αποδόμησης των κρατικών δομών και υποβάθμισης της δημόσιας διοίκησης έχουν δημιουργήσει την Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων, η οποία δεν είναι σαφές και ξεκάθαρο ούτε πού θα υπάγεται, ούτε σε ποιον θα λογοδοτεί. Στην ουσία, σε περίοδο κρίσης δημιούργησαν μία νέα εταιρεία, δαιδαλώδη και κοστοβόρα, που θα κληθεί να επιτελέσει τα ίδια καθήκοντα με αυτήν της υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας.
Από τις ενέργειες αυτές η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει στην επίλυση των προβλημάτων του τομέα των αερομεταφορών αλλά αντίθετα επιδεινώνει την υφιστάμενη κατάσταση με τον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο κλάδο, που εκτός όλων των άλλων επηρεάζει και την ασφάλεια των πτήσεων.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει υποστεί κυρίως μετά την μεταπολίτευση την καταστροφική πολιτική παρέμβαση των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσω διορισμών στη θέση του διοικητή και των υποδιοικητών της κομματικά εκλεκτών και αποτυχημένων πολιτευτών. Απόρροια των πρακτικών αυτών είναι η εσωστρέφεια και η αποθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών από τα ιδιαίτερα ικανά στελέχη της, γεγονότα που δεν της επέτρεψαν να εξελίξει την δυναμική που απαιτεί ο κλάδος των αερομεταφορών στις μέρες μας.
Αποτελεί θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων η ποιοτική αναβάθμιση της νευραλγικής για την Ελληνική οικονομία και κομβικής για την εθνική ασφάλεια Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο πλαίσιο ενός αξιοκρατικού λειτουργικού κρατικού μηχανισμού. Μιας Δημόσιας Διοίκησης στελεχωμένης από ικανό και αξιοκρατικά διορισμένο προσωπικό που θα κατέχει την θεωρητική γνώση και θα διαθέτει την θέληση να διδαχθεί από την συσσωρευμένη διοικητική εμπειρία. Διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα και τους απαιτούμενους πόρους η ΥΠΑ θα αναλάβει ουσιαστικές εκλεκτικές και επιχειρησιακές αρμοδιότητες διασφάλισης των αερομεταφορών και του εθνικού εναέριου χώρου, μακριά από τον διοικητικό πληθωρισμό ίδρυσης ανωνύμων εταιριών που η παρούσα συγκυβέρνηση υιοθετεί.
Με τις σκέψεις αυτές, τις οποίες είμαι σίγουρη ότι όλοι ασπάζεστε ως όραμα για τον οργανισμό στον οποίο υπηρετείτε, ως τομεάρχης μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ μέρος του προέδρου του κινήματος κ. Πάνου Καμμένου χαιρετίζω τις εργασίες του 13ο τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.