23/12/13

Όσοι συνεργάζονται με την Κυβέρνηση σε έκνομες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από αντισυνταγματικά συγχωροχάρτια.

23 Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία της Τομεάρχου Ανάπτυξης & Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Ραχήλ Μακρή: Όσοι συνεργάζονται με την Κυβέρνηση σε έκνομες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από αντισυνταγματικά συγχωροχάρτια.
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ σε ένα σχήμα υπό κρατικό έλεγχο και διοικήσεις ικανές να διασφαλίσουν την κερδοφορία και τα αποθεματικά της εταιρείας.

Αντί αυτού η Νέα Δημοκρατία με τις Πασοκικές συνιστώσες της, επιχειρεί για μια ακόμα φορά τον διαμελισμό μιας επιχείρησης, που θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα εάν τύγχανε ορθολογικής και χρηστής διοίκησης. Παρέχει μάλιστα με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου "Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" ασυλία στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης για τις όποιες νομικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις τους.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και συγκεκριμένα οι κ.κ Ραχήλ Μακρή Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Τέρνες Κουίκ, Βουλευτής Επικρατείας και Βασίλειος Καπερνάρος, Βουλευτής Β' Αθηνών, έχουν καταθέσει ήδη μηνυτήρια αναφορά για την διερεύνηση των ευθυνών των διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ.
Ο φόβος της Συγκυβέρνησης είναι έκδηλος και τεκμαίρεται από την προσπάθεια αμνήστευσης των συνεργατών της στις τελευταίες ημέρες λειτουργίας του κοινοβουλίου για το έτος 2013.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η κυβέρνηση στο παρόν νομοσχέδιο εισάγει το Άρθρο 9 για τη "Συμπλήρωση διατάξεων για το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου". Μεταξύ των διατάξεων του συγκεκριμένου άρθρου περιλαμβάνετε και η ασυλία των διοικητικών συμβουλίων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ.
Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί να μάθει γιατί εμμένετε σε μια πρακτική έκδοσης συγχωροχαρτιών και απαλλαγών από την νομική ευθύνη των συνεργατών σας σε οποιαδήποτε δημόσια επιχείρηση ή φορέα αποδομεί τον παραγωγικό ιστό της Χώρας ή ξεπουλά την ίδια την επιχείρηση. Το πράξατε με το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλά τον ΟΠΑΠ στα πρότυπα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Το κάνατε με τον ΤΧΣ το οποίο υποτίθεται ότι εποπτεύει τις τράπεζες, αλλά, δημοσιεύματα το φέρουν να πετυχαίνει ρεκόρ αδράνειας και παράλειψης άσκησης του εποπτικού του ρόλου, παρά τους τεράστιους μισθούς των στελεχών του.
Τώρα θέλετε να απαλλάξετε από τις ποινικές ευθύνες το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ.
Γιατί;
Για να συνεργαστεί στην σαλαμοποίηση και το ξεπούλημα της εταιρίας;
Θυμίζω στον Ελληνικό Λαό που παρακολουθεί τη συνεδρίαση ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 ως τομεάρχης ανάπτυξης και ενέργειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετείχα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ Σταϊκούρα και εκπροσώπους εργαζομένων της εταιρίας ΛΑΡΚΟ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Από τότε είχα υπογραμμίσει στον κ. Υπουργό την ανάγκη διενέργειας κρατικού έλεγχου για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων της εταιρείας, καθώς υφίστανται σοβαρές υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που οδήγησαν στην απαξίωση της επιχείρησης.
Σήμερα η ΛΑΡΚΟ κινδυνεύει να διαλυθεί, το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τα κομμάτια της και χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγηθούν στην ανεργία. Ο κ Σταϊκούρας απάντησε ότι τον απασχολεί μόνο το παρόν της ΛΑΡΚΟ. Δεν μπορούσα να μην υπογραμμίσω ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η Συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν σαφείς ευθύνες για την παρούσα οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους και αξιοποιώντας στοιχεία από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων μαζί με τους Βουλευτές Επικρατείας κ. Τέρενς Νικόλαο Κουίκ και Β' Αθηνών κ. Βασίλειο Καπερνάρο στοιχειοθετήσαμε Μηνυτήρια Αναφορά και την καταθέσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέροντας τα πραγματικά περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή μας για να προβεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.
Εσείς για όλους αυτούς τους λόγους φροντίζετε να απαλλάξετε το ΔΣ από τις ποινικές ευθύνες.
Φοβάστε;
Τι φοβάστε;
Δεν σας έχουν πει οι συνεργάτες σας της Τρόικα ότι όλα τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια δεν αναγνωρίζουν τέτοιες διατάξεις;
Μόνο εντολές σας δίνουν; Γιατί δεν σας προστατεύουν από τους νομοθετικούς ακροβατισμούς;
Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Οι διατάξεις αυτές είναι αντισυνταγματικές γιατί παραβιάζουν την συνταγματική απαίτηση για ισονομία των Ελλήνων πολιτών. Να γνωρίζετε και εσείς και όσοι συνεργάζονται μαζί σας σε έκνομες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες ότι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από αυτές τις νομοθετικές σας πρωτοβουλίες.