15/12/13

«Ερμαια σκληρών κακοποιών οι αστυνομικοί στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας»

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ «Ερμαια σκληρών κακοποιών οι αστυνομικοί στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας» 
Την ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφορικά με την πρόσφατη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού επισημαίνει σε ερώτηση της η κυρία Ραχήλ Μακρή προς τον υπουργό Νίκο Δένδια. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ σημειώνει πως επανειλημμένα έθετε στον υπουργό τις τραγικές ελλείψεις, σε κατάλληλα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία εξασφαλίζουν προστασία από βαλλιστικές επιθέσεις όπλων τύπου Kalashnikov, όπως στην περίπτωση των Αλβανών που δολοφόνησαν τον άτυχο Ηλία Κωσχένη. Από την άλλη, όπως σημειώνει η βουλευτής,
ο κ. Δένδιας ενημέρωνε ότι έχουν χορηγηθεί κατά την τελευταία τριετία, μεταξύ άλλων, 40 αλεξίσφαιρα γιλέκα... 30 ασπίδες αστυνομικών που καλύπτουν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Σύμφωνα με ενημέρωση μας, ο αριθμός των λειτουργικών αλεξίσφαιρων γιλέκων που είναι διατεθειμένα στις υπηρεσίες της Α.Δ Κοζάνης ανέρχεται στα 142»
Η βουλευτής επικαλείται και τις ανακοινώσεις της Ενωσης Αστυνομιών υπαλλήλων, σύμφωνα με τις οποίες τα γιλέκα έχουν λήξει και καταλήγει λέγοντας «δυστυχώς οι καταγγελίες των αστυνομικών και οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο μετά το συμβάν της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού».
ΤΟ ΧΩΝΙ