3/12/13

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση παραπληροφορεί για τον ΤΑΡ

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής και τομεάρχης ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.
Όπως ανέφερε η κυρία Μακρή, κατά την εισήγηση του νομοσχεδίου κύρωσης της συμφωνίας «οι υπουργοί του κ. Σαμαρά υποστήριξαν ότι εισάγουν την χώρα στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και κάλεσαν το Κοινοβούλιο να συμφωνήσει μαζί τους σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Ξεχνούν όμως να αναφέρουν ότι σημασία έχει να διασφαλίζονται επικερδείς όροι σε μια συμφωνία και όχι απλά να υπογράφουν τη δέσμευση της Ελλάδας με προϋποθέσεις που μόνο την ελληνική κοινωνία δεν εξυπηρετούν».

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, η κυβέρνηση με την παρούσα κύρωση δεν διασφαλίζει το μέλλον των επόμενων γενεών όπως κάνει η Τουρκία ή το Μαυροβούνιο, αλλά αντίθετα έχει μόνη της μέριμνα το «ξεπούλημα των κόπων των προηγούμενων γενεών χωρίς κανέναν ενδοιασμό».
Όπως επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη σχετική ανακοίνωσή τους, η κυβέρνηση δεν έδωσε πειστική απάντηση στα ζητήματα που έθεσε η κ. Μακρή σχετικά με την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εξασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων που θα δημιουργήσουν οικονομικά οφέλη για την ελληνική κοινωνία.
Στο ερώτημα, γιατί δεν ακολουθήθηκε η διεθνής εμπειρία και πρακτική, όπως συνέβη στην περίπτωση της Τουρκίας, με τον αντίστοιχο αγωγό TANAP, «o υπουργός αρκέστηκε να καταθέσει μια επιστολή του Ιουνίου του 2013 των μετόχων της κοινοπραξίας προς την κυβέρνηση στην οποία παραχωρείται η δυνατότητα αγοράς του 5% του αγωγού, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του».
Σύμφωνα με την κ. Μακρή, ο υπουργός κομπάζει για το τίποτα και αδυνατεί να κατανοήσει ότι σημασία δεν έχει να λάβει το 5% «κατόπιν εορτής», καθώς δεν έχει λόγο στις κρίσιμες αποφάσεις για την κατασκευή του αγωγού, την επιλογή της ακριβούς διέλευσης και την αξιοποίηση του ελληνικού εργατικού δυναμικού.
«Η πρακτική της συγκυβέρνησης, η οποία με βεγγαλικά και φανφάρες βαφτίζει επιτυχία το τίποτα έχει πλέον αποκαλυφθεί και δεν γίνεται ανεκτή από τον ελληνικό λαό» κατέληξε η κ. Μακρή
 http://newpost.gr/post/300402/aneksarthtoi-ellhnes-h-kybernhsh-paraplhroforei-gia-ton-tar#ixzz2mQwtbCJ8