5/12/13

Κύριοι βουλευτές...ζείτε σε ένα γυάλινο κόσμο..έρχεστε εδώ για να χειροκροτάτε τον Αντώνιο Καίσαρα..

Διαπράττετε το ίδιο έγκλημα με δόλο...
5/12/2013:
Μόνη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014».
Διαβάστε στην συνέχεια την ομιλία της κας Ραχήλ Μακρή και δείτε το βίντεο που ακολουθεί ...

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2014


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γινόμαστε θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου. Κάθε χρόνο υπόσχεστε ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και κάθε χρόνο η κατάσταση αυτή χειροτερεύει.

Επιτέλους, πείτε στους πολίτες αυτής της χώρας την αλήθεια. Πείτε τους ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν συνεχώς και ότι για όσο θα βρίσκεστε στην εξουσία το κράτος θα καταρρέει, το εισόδημα θα εξαϋλωθεί και οι κοινωνικές παροχές θα εξαφανιστούν.

Μας παρουσιάσατε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως το ιδανικό μέτρο για τη στήριξη της οικονομίας. Τα χρήματα, όμως, όχι μόνο δεν κατευθύνθηκαν στην πραγματική αγορά και οικονομία, αλλά οι ενδείξεις δείχνουν ότι μεταφέρθηκαν εντέχνως σε φορολογικούς παραδείσους.

Αποδείξτε μας, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, ότι οι αγαπημένες σας τράπεζες έχουν στηρίξει έστω και σε ελάχιστο βαθμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα.

Σας καλούμε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που σας καταθέτουμε και αποφεύγετε να απαντήσετε.

Δεν γίνεται καμία κίνηση για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Δυτική Μακεδονία, όπου καμία από τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα του κόσμου τράπεζες δεν απέδωσε στην κοινωνία αυτά που υποχρεούνταν. Η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη. Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο. Η ανεργία αγγίζει το 35% και η περιοχή δεν έχει καμία προοπτική ανάπτυξης.

Από την άλλη αυξάνετε τη φορολογία σε απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα ύψη έχοντας βάλει στόχο στην κυριολεξία να διαλύσετε τις επιχειρήσεις, τον πρωτογενή τομέα και τα νοικοκυριά. Προφανώς, κύριοι της συγκυβέρνησης, όχι μόνο δεν θέλετε να στηρίξετε την οικονομία, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζεται θέλετε να εξοντώσετε όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ληστρικό φορολογικό σύστημα για την ακίνητη περιουσία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, η βαρύτατη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μεθοδευμένη από μέρους σας συστηματική αποδυνάμωση της καταναλωτικής δύναμης των Ελλήνων οδηγούν αυτούς στην οικονομική τους εξόντωση.

Και όλα αυτά για να ικανοποιήσετε τα συμφέροντα που σας στηρίζουν καθιστώντας τη χώρα μας προτεκτοράτο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αύξηση της τιμής των διοδίων. Ανεβάζετε τώρα τις τιμές για να τις οικειοποιηθεί η διάδοχη κατάσταση της κατάργησης του ΤΕΟ Α.Ε., που είναι προσφιλής σας επιχειρηματίας. Ουσιαστικά διαμορφώνετε τις συνθήκες έτσι ώστε να επιβάλετε τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες – νταβατζήδες, χωρίς το κράτος και οι πολίτες να έχουν δικαίωμα να επιλέξουν διαφορετική οδό.

Τα ίδια επιβάλλετε και στο νερό αλλά και στην ενέργεια. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι όλες στοχευμένες και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να διασφαλίσετε τους τυχοδιώκτες επενδυτές εκκαθαρίζοντας τις επιχειρήσεις από τα χρέη για να κερδίσει ο ιδιώτης από την πρώτη ημέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πώληση του ΑΔΜΗΕ. Υπάρχουν δεκάδες εμπόδια με πρώτο και καλύτερο τα νομικά κωλύματα, αφού έχουν κατατεθεί προσφυγές στη δικαιοσύνη ότι η διαδικασία είναι παράνομη και για να αποφύγετε την οδό της Δικαιοσύνης προσπαθείτε να δημιουργήσετε δρόμους υπεκφυγής. Πετάτε βεγγαλικά για την πρόθεσή σας να δημιουργήσετε κλαδικό ταμείο ενέργειας, βλέπετε τις αντιδράσεις και προσπαθείτε να βρείτε άλλο τρόπο.

Τώρα σκέφτεστε να περάσετε από τη Βουλή την εκχώρηση του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες, που αποτελεί, βέβαια, τη σίγουρη για εσάς οδό. Η προχειρότητά σας οφείλεται καθαρά στην κουτοπόνηρη πολιτική σας να περάσετε ρυθμίσεις που θίγουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον. Γι’ αυτό και προσπαθείτε να αναιρέσετε τις παλιές σας αποφάσεις αλλά και δηλώσεις για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Σας θυμίζουμε, λοιπόν, τι είχε πει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Ζάππειο ΙΙ , που δήλωνε ότι τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Βέβαια, σήμερα η δημόσια επιχείρηση πωλείται στην τιμή των 300 εκατομμυρίων ευρώ όταν η χρηματιστηριακή της αξία σήμερα φτάνει στο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σ’ αυτό το σημείο σας προειδοποιούμε ότι όχι μόνο θα αποτύχει παταγωδώς η κάθε προσπάθεια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, όχι μόνο θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα εντός και εκτός της χώρας, αλλά όταν την εκχωρήσετε, θα την εκμεταλλευτούν και μόλις παρουσιαστούν τα πρώτα προβλήματα θα έρθει πάλι να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ιδία τακτική σκοπεύετε να ακολουθήσετε και με την παραγωγή. Θέλετε να πουλήσετε τα «φιλέτα» για ένα κομμάτι ψωμί. Έχετε, όμως, αναλογιστεί τις συνέπειες που θα έχει η είσοδος των ιδιωτών στη μεταφορά αλλά και στην παραγωγή; Τώρα αγοράζετε μόνο ένα κομμάτι της παραγωγής κι έχετε φέρει τη ΔΕΗ και τα νοικοκυριά σε αδιέξοδο. Φανταστείτε να στηριζόμαστε ως χώρα στους ίδιους αυτούς επιχειρηματίες. Ελάχιστες οικογένειες θα είναι αυτές που θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και θα μετατρέψετε το ηλεκτρικό ρεύμα σε είδος πολυτελείας.

Τα ίδια συμφέροντα και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και στα Δημόσια Έργα. Ένας φαύλος κύκλος πέντε με δέκα οικογενειών που ουσιαστικά θα ελέγχουν ό,τι δραστηριότητα υπάρχει σε αυτήν τη χώρα. Ό,τι κερδοφόρο το δωρίζετε στα συμφέροντα και ό,τι δεν συμφέρει το κλείνετε και επιβαρύνετε τους Έλληνες πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Δυτική Μακεδονία. Εκμετάλλευση μέχρι εσχάτων του ορυκτού πλούτου, ασύστολη καταστροφή του περιβάλλοντος, υπέρμετρη ανεργία για την ενεργειακή καρδιά της χώρας. Νοσοκομεία χωρίς υλικά και γιατρούς και τοπική αυτοδιοίκηση υπό αφανισμό.

Ο Υπουργός Υγείας, που ξέρει κατά τ’ άλλα να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, έχει αφήσει στην τύχη τους χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και από την άλλη, διορίζει ημέτερους στα νοσοκομεία της, απειλεί γιατρούς και αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της περιοχής μας. Όλα υπολειτουργούν.

Δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις σας να παρέχετε αξιόπιστη υγεία στους πολίτες; Τα τηρείτε; Γιατί, λοιπόν, οι πολίτες να ανταποκρίνονται στα «χαράτσια» και την αρπαγή των εισοδημάτων τους και εσείς να μην παρέχετε ούτε καν τα στοιχειώδη;

Διαπράξατε τη μεγαλύτερη ηλιθιότητα που μπορούσατε να κάνετε με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Το κράτος έχασε έσοδα μόνο για πέρσι 500 εκατομμύρια ευρώ με τα δικά σας λεγόμενα. Πάγωσαν οι Έλληνες. Εμφανίστηκαν φαινόμενα που μόνο σε βιβλία έχουμε διαβάσει και η λαθρεμπορία εξακολουθεί να οργιάζει. Φέτος το συνεχίζετε χωρίς να σκεφθείτε ότι και φέτος θα παγώσουν οι Έλληνες, θα έχουμε απώλειες ανθρώπων και, στο τέλος, πάλι παθητικό για τα δημόσια έσοδα θα είναι το μέτρο.

Είναι εμφανές πλέον ότι διαπράττετε κατ’ επανάληψη το ίδιο έγκλημα με δόλο. Ο Προϋπολογισμός αυτός εκμηδενίζει τις παροχές του κράτους προς την κοινωνία. Το μόνο που προβλέπει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αρπάξετε ό,τι έχει απομείνει από τους φτωχούς και αδύναμους. Χιλιάδες οικογένειες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Χιλιάδες σιτίζονται στα συσσίτια και βρίσκονται στους δρόμους και εσείς έρχεστε εδώ και προκειμένου να δικαιολογήσετε την ψήφο σας, μιλάτε για το success story του κυρίου Σαμαρά.

Αγαπητοί συμπολίτες, αυτή η Κυβέρνηση παίζει το θέατρο του παραλόγου για ακόμη μία χρονιά. Όλο βγαίνουμε από την κρίση και όλο σε χειρότερα μονοπάτια μας οδηγεί.

Θεωρώ καθήκον μου να καταψηφίσω τον Προϋπολογισμό, που θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε φάση παρόμοια με την Κατοχή του ’40. Πράττω το καθήκον μου με κάθε γνώση των πράξεών μου. Ο Προϋπολογισμός, που συζητείται για άλλη μια χρονιά, θα οδηγήσει στην εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες.

Κύριοι Βουλευτές, ζείτε σε έναν γυάλινο κόσμο. Είστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν έξω στην ελληνική κοινωνία. Είστε υπεύθυνοι, γιατί εκεί έξω οι Έλληνες πολίτες παλεύουν για την επιβίωση. Οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην εργασία και εσείς τους ξυλοκοπάτε. Παιδιά πεθαίνουν από αναθυμιάσεις, από μαγκάλια.

Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μεταναστεύει και οι Έλληνες πολίτες απλά πεθαίνουν και εσείς έρχεστε εδώ για να χειροκροτείτε τον κύριο Αντώνιο καίσαρα.

Ευχαριστώ.