3/7/14

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σας ζητούμε να αποσύρετε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο ξεπουλήματος της Δ.Ε.Η..

Δείτε στο βίντεο και διαβάστε τα πρακτικά με την τoποθέτηση της Ραχήλ Μακρή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Μικρή ΔΕΗ  (2-7-14)


 
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
(Άρθρο 40 παρ.1 Κ.τ.Β.)

Στην Αθήνα, σήμερα, 2 Ιουλίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30΄, συνήλθε σε συνεδρίαση, στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223) του Μεγάρου της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Γεώργιου Βλάχου, με θέμα ημερήσιας διάταξης:«Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο ΥπουργόςΠεριβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε την α΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ.:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ξεκινάμε την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειες και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας».
…………………………………………………………………………………………………
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Αυτό το οποίο είδαμε μετά από τις εισηγήσεις και γενικά πιο πολύ της Ν.Δ., αυτό το οποίο σας τυφλώνει, είναι η προσπάθεια σας να υπερασπιστείτε τα ιδιωτικά συμφέροντα με κάθε τρόπο. Πίσω από το βαρύγδουπο τίτλο του νομοσχέδιο για τη δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας, κρύβεται το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και η διάλυση της Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί, βέβαια, την ενεργειακή καρδιά αυτής της χώρας και για την οποία αρνηθήκατε να έρθουν με φορείς, οι οποίοι προέρχονται από εκεί.
Για κάθε θέση μόνιμου προσωπικού στα ορυχεία και για τους σταθμούς παραγωγής δημιουργούνται 3,28 θέσεις στην τοπική αγορά εργασίας.
Η βούληση του νομοσχεδίου άρχισε στις 10/3 και την κλείσατε στις 14/3. Οι πολίτες αυτής της χώρας, είχαν το φοβερόαυτό χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους, για την απόφασής σας, να ξεπουλάτε την περιουσία του. Χωρίς την απαιτούμενη ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, καταθέσατε το νομοσχέδιο τον Μάρτιο και περιμένατε τα θερινά τμήματα της Βουλής, προκειμένου να δώσετε την ευκαιρία στους Κυβερνητικούς Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, να κρυφτούν σε «λαγούμια» για να μην βάλουν την υπογραφή τους.
Εμείς, είμαστε βέβαια, εδώ, για να παλέψουμε για όλους τους Έλληνες, για όλους τους Έλληνες που λαμβάνουν ρεύμα από τη Δυτική Μακεδονία, την περιοχή την οποία γνωρίζω πολύ καλά, γιατί αποτελεί την γενέτειρά μου.
Στην πόλη, λοιπόν, που μεγάλωσα και στη πόλη που γεννήθηκα, έχω δει ανθρώπους να φτύνουν, κυριολεκτικά, αίμα από την τέφρα που είχαν αναπνεύσει και τους είχε καταστρέψει τους πνεύμονες. Η Πτολεμαΐδα, η Κοζάνη, η Φλώρινα και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, κυριολεκτικά, φτύνει αίμα για την ενέργεια την οποία παράγει.
Οι πολίτες τηςΔυτικής Μακεδονίας, χάνουν συγγενείς και φίλους στους ιμάντες, στα ορυχεία, λόγω εργατικών ατυχημάτων.
Οι άνθρωποι τηςΔυτικής Μακεδονίας, πεθαίνουν από καρκίνο, τη στιγμή βέβαια, που η πολιτική της Συγκυβέρνησής σας τους στέρησε τους αναισθησιολόγους, που στελέχωναν και το ιατρείο «πόνου» στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Εμείς οι Μακεδόνες έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε, βάζοντας το προσωπικό συμφέρον κάτω από το κοινό καλό, όμως, όποιος βλάψει αυτό το δημόσιο συμφέρον θα μας βρει απέναντί του.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις, πέρα από τους Κυβερνητικούς Βουλευτές που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αυτό θα μπορούσαν να το βεβαιώσουν οι ίδιοι, αν δεν είχαν τρέξει να κρυφτούν στα δύο επόμενα θερινά τμήματα της Βουλής.
Γνώριζαν ότι ο διασυρμός της ελληνικής πολιτείας θα συντελεστεί στο Α’ Θερινό Τμήμα, γνώριζαν ότι η συγκυβέρνηση θα αποδειχθεί καθεστώς προτεκτοράτου και φρόντισαν να ξεφύγουν για να έχουν τη δικαιολογία ότι οι ίδιοι δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο. Δεν σας τα λέμε όλα αυτά, βέβαια για να αγγίξουμε τα συναισθήματά σας, διότι δεν μπορείς να αγγίξεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει. Σε τελική ανάλυση δεν μας ενδιαφέρουν τα συναισθήματά σας, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα έργα σας, τα οποία μας φτάνουν για να αποκαλύψουμε τον ηθικό, τον πολιτικό και τον ανθρωπιστικό ξεπεσμό σας. Ξεπεσμό που μπορεί να σας οδηγήσει να μας κατηγορήσετε άλλη μια φορά για λαϊκισμό, επειδή σας λέμε την αλήθεια και δεν έχετε να απαντήσετε απολύτως τίποτα. Ας είναι, κάντε το. Εμείς θα απαντήσουμε άλλη μια φορά με στοιχεία, «ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω την αλήθεια». Αυτή την αλήθεια η οποία οδήγησε τον Ιούδα να κρεμαστεί όταν πήρε τα 30 αργύρια. Σε αυτή που φαίνεται να έχετε πλήρη ανοσία. Έχετε ανοσία στην αλήθεια, αλλά έχετε έφεση και στην κυβίστηση.
Ο κ. Σαμαράς, το 2011 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε πει «ακούτε διάφορα τα τελευταία χρόνια για την Πράσινη Ενέργεια. Ασφαλώς και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις εγχώριες μορφές ενέργειας και πράσινες και γαλάζιες και όλων των χρωμάτων, αλλά εγώ θα δώσω προτεραιότητα στην φθηνή ενέργεια. Χώρα που ανεβάζει το κόστος της ενέργειάς της μακροχρόνια υπονομεύει την ανταγωνιστικότητά της». Για να δούμε τώρα ποιος είναι ο φθηνότερος, η κρατική ΔΕΗ ή οι ιδιώτες; Ποιος μπαίνει στο σύστημα διανομής ρεύματος πρώτος, μπορείτε να μας απαντήσετε; Αυτός ο οποίος παράγει τη φθηνότερη ενέργεια και τη φθηνότερη ενέργεια την παράγει η ΔΕΗ Α.Ε. Συγκεκριμένα την παράγουν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσιά της και οι σύγχρονοι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί που διαθέτει. Οι ιδιώτες παράγουν πολύ ακριβότερο ρεύμα για αυτό τώρα που έχει μειωθεί η κατανάλωση δεν μπορούν να μπουν στο δίκτυο. Αυτά είναι στοιχεία ατράνταχτα που αποδεικνύουν ότι ανταγωνιστικότερη είναι η κρατική ΔΕΗ και όχι η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτά τα στοιχεία καταρρίπτουν την νεοφιλελεύθερη αερολογία περί αποδοτικότητας των ιδιωτών. Ισχυρίζεστε, ότι με τους ιδιώτες θα μειωθεί η αξία του ρεύματος. Αυτό δεν ισχύει.
Επίσημα, στοιχεία, λοιπόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύουν ότι όπου μπήκε ο ιδιώτης είχαμε τεράστιες αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων. Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε ότι οι αυξήσεις έφτασαν στη Νορβηγία το 89%, στην Τσεχία το 84%, στη Σουηδία το 71%, στην Ουγγαρία το 64%, στη Δανία το 64%, στην Ολλανδία το 49%, στη Φιλανδία το 36% και στην Πολωνία το 33%. Αντίθετα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή το οικιακό τιμολόγιο είναι το τρίτο φθηνότερο στην Ευρώπη των 27. Επειδή, λοιπόν η ΔΕΗ προσφέρει φθηνό ρεύμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μεθοδεύουν επί χρόνια την υπονόμευση της. Η κορύφωση αυτής της μεθόδευσης υλοποιείται εδώ και 2,5 χρόνια περίπου. Δεν προσλαμβάνετε εργαζόμενους σε ορυχεία και ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, δεν παρέχετε την απαιτούμενη εκπαίδευση και καλύπτετε τις επείγουσες ανάγκες με συμβασιούχους 2 και 8 μηνών. Συμβασιούχους, βέβαια τους οποίους στέλνετε στα ορυχεία ανεκπαίδευτους για να χάσουν τα χέρια και τα πόδια τους σε εργατικά ατυχήματα όπως έγινε πέρυσι στο ΑΗΣ Αμυνταίου, όπου κάλλιστα θα είχαν αποφευχθεί αν είχατε προσλάβει και εκπαιδεύσει μόνιμο προσωπικό.
Εγκαταλείψατε τη ΔΕΗ, χωρίς προσωπικό με εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων να μην λειτουργεί και με επενδεδυμένα κεφάλαια ανενεργά, απλώς για να απαξιώσετε την επιχείρηση. Κατολισθήσεις στη Μεγαλόπολη, προσωρινή αδρανοποίηση ορυχείων από βροχοπτώσεις και τόσα άλλα γεγονότα, που οφείλονται στην πλημμελή άσκηση των καθηκόντων μιας διοικητικής ηγεσίας, πολιτικά διορισμένης που εξυπηρετεί μόνο τη φορολογική πολιτική μιας Κυβέρνησης, η οποία επιβάλει κάθε είδους φόρων υπέρ τρίτων στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης. Η Διοίκηση της επιχείρησης αυξάνει τα τιμολόγια λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της ΔΕΗ. Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο και σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν ξεπουληθεί εθνικής σημασίας υποδομές, βέβαια σε τριτοκοσμικές χώρες, τα τιμολόγια αυξάνονται λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση για να τα επαναφέρει ο ιδιώτης στην αρχική τους τιμή, ώστε να παρουσιάσει καλή αρχική εικόνα στους καταναλωτές. Στη χώρα μας πιθανόν ούτε αυτό δεν θα χρειαστεί να κάνει, καθώς η Κυβέρνηση περνάει με το έτσι θέλω το 30%, των καταναλωτών στη νέα εταιρεία και αυτό και μόνο απαγορεύει στη ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους ιδιώτες. Διαβάζουμε, λοιπόν, στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «προβλέπεται η υποχρέωση της ΔΕΗ Α.Ε., για το ρητά οριζόμενο χρονικό διάστημα έξι μήνες από την ολοκλήρωση της απόσχισης, να απέχει από κάθε μορφής επιθετική εμπορική πρακτική, με σκοπό την αναπροσέλκυση πελατών της, οι συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων έχουν εισφέρει στη νέα εταιρεία.
Σοβαρά; Εσείς ήσασταν που πιστεύατε στον ανταγωνισμό; Που πήγε τώρα ο ανταγωνισμός; Που είναι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μας μιλήσει για κρατική ενίσχυση; Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μνημείο κρατικής ενίσχυσης ιδιωτικού μονοπωλίου. Έχετε την έγκριση των εταίρων σας ή μήπως την έχουν δώσει για να αγοράσουν οι δικές τους εταιρείες σε συνεργασία με ντόπιους εργολάβους, όλα τα φιλέτα της χώρας;
Πουλάτε τους καλύτερους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας και χαρίζετε μαζί και τους εργαζόμενους. Τι θα γίνει με αυτούς οι οποίοι εργάζονται στα εργοστάσια και στα ορυχεία, θα περάσουν ως περιουσιακά στοιχεία στην νέα εταιρεία και από εκεί στους ιδιώτες; Αν γίνει αυτό, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά ατομικές. Σαν τους σκλάβους δηλαδή στην γαλέρα, έτσι είναι που τους αντιμετωπίζετε. Τον εργασιακό βέβαια μεσαίωνα των εργολαβικών εργαζομένων τον έχουμε δει. Στην Πτολεμαΐδα για παράδειγμα, ο εργολάβος έφτασε να πλαστογραφεί ακόμα και τα αποδεικτικά κατάθεσης στην τράπεζα της μισθοδοσίας των εργαζομένων του. Έπρεπε να προβούμε σε μήνυση στον Άρειο Πάγο για να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και για να καλυφθεί η αδιαφορία της πολιτείας. Αδιαφορία που θα δείξετε και για τούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, που θα πέσουν σε αυτά ακριβώς τα χέρια των ιδιωτών, που δεν θα τους πληρώνουν ούτε καν τα φραγκοδίφραγκα, τα οποία σήμερα τους δίνουν, όπου έχουν μπει μέσα στην ΔΕΗ.
Οι μεθοδεύσεις σας βέβαια δεν έχουν όρια. Θα πρέπει να σας θυμίσω την απευθείας ανάθεση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, στον κ. Μπόμπολα. Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι η νομοθετική πρωτοβουλία που φέρατε εκ του πονηρού σε τροπολογία λίγους μήνες μετά, με την οποία του παραχωρήσατε και το κομμάτι του ίδιου ορυχείου που κατείχε η ΔΕΗ, με φωτογραφική διάταξη. Θα πρέπει βέβαια να μας απαντήσετε εδώ, αν τελικά ο κ. Μπόμπολας είναι που θα πάρει και το ΑΗΣ. Γιατί αυτό το ορυχείο ξέρετε πολύ καλά ότι τροφοδοτεί μόνο το συγκεκριμένο ατμοηλεκτρικό σταθμό και κανέναν άλλο, γιατί έχει αυτή τη ποιότητα του λιγνίτη.
Να σας θυμίσω και την ερώτηση 4409/408 για το ορυχείου Αμυνταίου για την οποία είχα καταθέσει, που υποτίθεται ότι αντιμετώπιζε προβλήματα από την αρχαιολογική υπηρεσία και είχαν δοθεί περίπου και πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Τώρα το παραχωρείτε να το πάρει ιδιώτης, που προφανώς του έχετε υποσχεθεί κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα τον απαλλάσσει από τις εργασίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Εκχωρείτε την άδεια κατασκευής της μονάδας «Μελέτη 2». Ο νέος ιδιοκτήτης βέβαια θα χρεωθεί με τα κόστη της νέας μελέτης ή απλά θα καρπωθεί τις επενδύσεις της ΔΕΗ, που χρηματοδοτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες;
Διαβάζουμε στο νομοσχέδιο ότι απαγορεύετε την άσκηση από την πλευρά των ιδιωτών, ασφαλιστικών μέτρων έναντι της παλαιάς και της νέας ΔΕΗ. Γνωρίζετε βέβαια ότι κατάφορα παραβιάζετε το συνταγματικό δικαίωμα προσφυγής των πολιτών στην δικαιοσύνη. Σας ρωτάμε λοιπόν ευθέως τι θα γίνει με τους 13 οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χάσει κυριολεκτικά τα σπίτια τους και τα χωριά τους; Ούτε τα ασφαλιστικά μέτρα δεν θα μπορούν να κάνουν. Αυτή είναι η μέριμνά σας προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας; Τι θα γίνει με την αποκατάσταση των εδαφών της περιοχής μας; Τι θα γίνει με την τηλεθέρμανση, που αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα για τους κατοίκους;
Συγκεκριμένα οι μονάδες Αμυνταίου 1 και 2, τις οποίες εκχωρείτε, τροφοδοτούν με θερμική ενέργεια δηλαδή με τηλεθέρμανση, τους οικισμούς Φιλώτα, Λεβαίας και Αμυνταίου. Πως ακριβώς θα εξασφαλίσετε την παροχή θέρμανσης στους κατοίκους των περιοχών αυτών, όπου επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες τους χειμερινούς μήνες;
Επίσης, τι θα γίνει με το τοπικό πόρο ανάπτυξης; Θα συνεχίσει να υπάρχει ή θα θυσιαστεί και αυτός στο βωμό της ιδιωτικοποίησης;
Επειδή η ΔΕΗ δεν είναι μόνο ενέργεια είναι και το νερό, όπου υπάρχει στους ταμιευτήρες των φραγμάτων των υδροηλεκτρικών εργοστασίων, παραχωρείτε το νερό, το δημόσιο αγαθό που προορίζεται για άρδευση αγροτικών εκτάσεων και ύδρευση οικισμών. Μπορείτε να απαντήσετε στους πολίτες της Άρτας για παράδειγμα, αν ο ιδιώτης στον οποίο εκχωρείτε τις δύο μονάδες, θα δίνει νερό στο κάμπο της Άρτας;
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν σας ενδιαφέρουν οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι, οι πολίτες αυτής της χώρας. Δεν σα ενδιαφέρει ότι κανένας ιδιώτης δεν θα πήγαινε το ρεύμα στην Γαύδο και στο Φαρμακονήσι. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να εκτελείτε γραπτές εντολές, που έχετε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σας ζητούμε να αποσύρετε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο ξεπουλήματος της Δ.Ε.Η.. Θα αποκαλύψουμε, βέβαια, στους Έλληνες πολίτες την υπογραφή που έχετε βάλει στα κείμενα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα αποκαλύψουμε το πάρτι, στο οποίο προβήκατε όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας στο πλάι τους και την Εκκλησία, για την οποία κάποιοι γελούσαν πριν, όπως και όλους τους φορείς, θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, στο ξεπούλημα των υδάτων και στην καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας.
Θα μας βρείτε απέναντί σας, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Ακόμη και αν περάσετε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, η επόμενη Κυβέρνηση θα το καταργήσει, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανήκει στους Έλληνες πολίτες, γενιές Ελλήνων επί 60 χρόνια έχουν δώσει το αίμα τους, προκειμένου να την δημιουργήσουν.
Εάν θέλετε, κύριοι, ανταγωνισμό και θέλετε να βάλετε τους ιδιώτες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, να έρθουν να κατασκευάσουν ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, έτσι θα γίνει ο ανταγωνισμός, για να μπορέσουν να προσφέρουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια. Ας έρθουν, λοιπόν, να κατασκευάσουν, δεν θα έρθουν να πάρουν τα εργοστάσια και τα καλύτερα φιλέτα όλης της περιοχής, όπως είναι το ΑΗΣ Μελίτης, προκειμένου εσείς να τους τα παραχωρήσετε για να πουλάνε το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως θέλουν και να μεταβιβάζετε με ένα τέτοιο νομοσχέδιο και το πελατολόγιο και να μην υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα. Πώς θα προβείτε σε τέτοιες πράξεις του 30% του πελατολογίου της Δ.Ε.Η.; Θα ρωτήσετε τους πολίτες, εάν θέλουν να πάνε στην ιδιωτική επιχείρηση ή όχι; Με ποιο δικαίωμα ξεπουλάτε την περιουσία; Ρωτήσατε τους πολίτες αυτής της χώρας; Ρωτήσατε κανέναν από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου παράγεται το 72% περίπου της ηλεκτρικής ενέργειας;
Κύριοι, δεν έχετε την πολιτική νομιμοποίηση. Ακόμη και η διαδικασία, η οποία μας πήρε μια ώρα, δείχνει την προχειρότητα και τον τρόπο, με τον οποίο φαίνεται τα νομοσχέδια. Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί από το Μάρτιο και δεν μπορέσατε ούτε να διορθώσετε το θέμα της υπογραφής ενός Υπουργού, που δεν είναι πλέον Υπουργός. Αυτά κάνετε, αυτοί είστε.
Κύριε Πρόεδρε, θα διαμαρτυρηθώ, γιατί δεν γίνεται την Παρασκευή να υπάρχει συζήτηση επί των άρθρων γι' αυτό το νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να βάζετε την ίδια μέρα και την β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον τουρισμό. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα.
………………………………………………………………………………………………..