10/7/14

«Ο Ελληνικός Λαός έχει σώας τας φρένας και μπορεί να αποφασίσει για την περιουσία του»

10 Ιουλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και τομεάρχη ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτού Ν. Κοζάνης για 138 υπογραφές του αιτήματος δημοψηφίσματος του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ

Ραχήλ Μακρή: «Ο Ελληνικός Λαός έχει σώας τας φρένας και μπορεί να αποφασίσει για την περιουσία του»

Εχθές αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διάλυση της ΔΕΗ ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσα πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν εάν εγκρίνουν το νομοσχέδιο ή όχι.

138 βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην αυτών της Συγκυβέρνησης υπογράφουν το αίτημα που προάγει την Δημοκρατία, ισχυροποιεί το Κοινοβούλιο και επιτρέπει να μιλήσει ο ιδιοκτήτης της ΔΕΗ που είναι ο λαός και όχι η Κυβέρνηση Βενιζέλου Σαμαρά, που αποτελούν διαχειριστές άνευ ουσιαστικής νομιμοποίησης.
Πλην των Βουλευτών σας όλοι οι υπόλοιποι πιστοί στο νόημα της δημοκρατίας, ενημερώνουμε τους πολίτες για τις επιλογές τους και τους αφήνουμε να επιλέγουν ελεύθερα. Αυτό είναι και το νόημα της οικονομίας. Ο κάθε ιδιοκτήτης ενημερώνεται για τις επιλογές του και να έχεις σώας τας φρένας να αποφασίζει ορθολογικά για την τύχη της ιδιοκτησίας του.
Ο ελληνικός λαός λοιπόν έχει σώας τας φρένας και μπορεί να αποφασίσει ορθολογικά, εκτός και αν βέβαια έχετε αντίθετη άποψη. Θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι αφού τον ενημερώσουμε και οι δύο για τις απόψεις μας, για την οπτική μας και για τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να τον αφήσουμε να αποφασίσει μόνος του.
Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να τιμήσει το θεσμικό του ρόλο και την Συνταγματική υποχρέωση σύγκλισης της ολομέλειας.
Εκεί θα πέσουν οι μάσκες και θα γίνει φανερή η διαφορά των ανθρώπων που μάχονται για τη δημοκρατία από τα ποντίκια της διαπλοκής για την εξυπηρέτηση άνομων ιδιωτικών συμφερόντων.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842