10/11/13

Πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που υποθηκεύουν την ύπαρξη της πατρίδος μας. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και η ώρα είναι τώρα!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να επέλθει η ανατροπή της κυβέρνησης, που τον έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή εξαθλίωση, πρωτόγνωρο αδιέξοδο και μακροχρόνια κατάθλιψη.
 
Ισχυρίζεστε ότι είστε οι σωτήρες της χώρας και οι μεγάλοι ευεργέτες του ελληνικού λαού, υπεραμυνόμενοι του δημόσιου συμφέροντος και του καλού της πατρίδας. Ωστόσο μήνες μετά την ορκωμοσία σας, οι χειρισμοί σας αποδεικνύονται, όχι μόνο αναποτελεσματικοί, αλλά καταστροφικοί, τόσο για το δημόσιο συμφέρον όσο και για την πατρίδα.

 
Δεν είστε μόνο ανίκανοι να χειριστείτε τη δραματική κατάσταση στην οποία εσείς οι ίδιοι φέρατε τη χώρα, αλλά φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί καταφανέστατα ότι σκοπίμως οδηγείτε τη χώρα στο γκρεμό για να εξυπηρετήσετε αλλότρια και εσωτερικά συμφέροντα.
 
Σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης εφαρμόζονται πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση των θεσμών και των δομών του κράτους, κάνοντας τα εντελώς αντίθετα από αυτά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διακήρυττε όταν αποκαλούσε το μνημόνιο «τη λάθος συνταγή», αυτή που θα βύθιζε τον ασθενή στο κρεβάτι του.
 
Ξεκινώντας από την οικονομία, εφαρμόζετε το χειρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας έχοντας αφυδατώσει κυριολεκτικά την αγορά. Έχετε προδώσει τους μικροομολογιούχους των οποίων τις οικονομίες μιας ζωής ληστέψατε.
 
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στους αποφοίτους του Χάρβαρντ, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους άδικους και υψηλούς φόρους. Ποιον ακριβώς κοροϊδεύετε; Εσείς δεν είστε που επιβάλλατε και εφαρμόζετε το πιο άδικο και απαράδεκτο φορολογικό σύστημα κατ’ εντολή της τρόικας; Είπατε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Εσείς δεν είστε που δεν κάνετε το παραμικρό για να πληρώσουν τους φόρους οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν εκατομμύρια και κυνηγάτε τον απλό φορολογούμενο, που για λίγα ευρώ σχεδιάζετε να του κατάσχετε ακόμη και το σπίτι;
 
Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να βάζετε δυσβάσταχτους φόρους σε πολίτες που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν. Εφαρμόζετε πολυδαίδαλα φορολογικά συστήματα διαλύοντας τις επιχειρήσεις, καταστρέφοντας την αγορά, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για επενδύσεις.
 
Καταντήσατε την Ελλάδα προτεκτοράτο των συμφερόντων που εκπροσωπείτε και τους Έλληνες δούλους τους. Οι Έλληνες δεινοπαθούν και οι φίλοι σας καναλάρχες, εθνικοί εργολάβοι ζουν και βασιλεύουν σε ένα διαλυμένο από εσάς κράτος.
 
Διαλύετε την εθνική και δημόσια ασφάλεια, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας και εγκαταλείποντας τις δομές που συμβάλλουν στην εθνική κυριαρχία. Υποβαθμίζετε την παιδεία καταρρακώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση και ενισχύοντας εντέχνως την ιδιωτική.
 
Αναθέσατε σε εταιρεία συμφερόντων ιδιωτικού ΙΕΚ τη μελέτη της αποτύπωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας για 137.000 ευρώ. Καταθέτω στα Πρακτικά την με αριθμό πρωτοκόλλου 2845/13-12-2012 απόφαση ανάθεσης του έργου που μου προσκομίσατε μετά από σχετική ερώτησή μου.
 
Την ίδια ώρα που ανακοινώνατε την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ, με αποτέλεσμα σήμερα δέκα πέντε χιλιάδες μαθητές και δυόμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στον αέρα, ο Υπουργός Παιδείας φωτογραφιζόταν με τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ που ανέλαβε το έργο. Καταθέτω τη φωτογραφία στα Πρακτικά.
 
Εκτελείτε το εθνικό σύστημα υγείας βάζοντας πλάτες σε ιδιωτικές εταιρείες, με επιχείρημα το υψηλό ποσοστό δημοσίων δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα, επιχείρημα που καταρρίπτεται όταν μελετήσει κανείς τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι από τα λιγότερα δαπανηρά κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της υγείας.
 
Καταθέτω στα Πρακτικά πίνακα που περιλαμβάνεται στη μελέτη «Reporting public finance in EU European Economy 4/2013», τον Απρίλιο του 2013, όπου φαίνεται ότι η Ελλάδα για το 2011 είχε δαπάνες για τη δημόσια υγεία 5,9% επί του Α.Ε.Π., τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 7,8% και 7,9% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 και των 15 αντίστοιχα.
 
Την ώρα που η χώρα είχε αξιόπιστο ενεργειακό σύστημα με μία ΔΕΗ δημόσιου χαρακτήρα, που υπηρετούσε τους Έλληνες πολίτες, επιχειρείτε να ξεπουλήσετε κάθε στοιχείο της αγοράς της ενέργειας, καθιστώντας την έρμαιο σε κάθε αρπακτικό. Εκποιείτε και χαρίζετε χωρίς κανένα δισταγμό την περιουσία των Ελλήνων σαν να είναι περιουσία που σας ανήκει.
 
Ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά συμβάσεων που περάσατε από το Κοινοβούλιο και δύνανται να υποκρύπτουν πιθανά αδικήματα είναι η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών «Καβάλα OIL» και «GUS Ενεργειακή Αιγαίου» και η απευθείας ανάθεση του λιγνιτορυχείου της Βεύης στη Δυτική Μακεδονία, τα οποία ανέδειξα ως Τομεάρχης Ενέργειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Παραδίδετε τον φυσικό πλούτο και τις δομές για ένα κομμάτι ψωμί στα συμφέροντα και τους λέτε και ευχαριστώ. Παραδίδετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, το όνομα της Μακεδονίας και την περηφάνια των Ελλήνων άνευ όρων.
 
Εσείς, κύριε Σαμαρά, ήσασταν που ρίξατε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το όνομα της Μακεδονίας και τώρα αποφασίζετε κρυφά και ξεπουλάτε το όνομα. Αυτό αποδεικνύει ότι μία ζωή δεν σας ενδιέφερε η ουσία, αλλά μόνο η εξουσία. Αφήνετε την τρόικα να αποφασίζει και να διατάζει. Παραδώσατε τη νομοθετική εξουσία στην τρόικα.
 
Στις 12 Μαρτίου του 2011 από το προσωπικό του e-mail ο κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε στο οικονομικό επιτελείο τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο τότε Υπουργός απροκάλυπτα εξαγγέλλει τη νομοθέτηση νέων δημοσιοοικονομικών κανόνων «όπως θέλουμε εμείς και όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα».
 
Καταθέτω στα Πρακτικά για ακόμη μία φορά το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκάλυψε ο δικτυακός τόπος «e-Reportaz» και για το οποίο κατατέθηκε η με αριθμό πρωτοκόλλου 1992/25-9-2013 ερώτησή μου, η οποία δεν απαντήθηκε από κανέναν από τους δύο Υπουργούς.
 
Προκαλείτε την κοινή γνώμη. Απειλείτε κι εκβιάζετε τους πολίτες που υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετείτε. Είστε, κύριοι της συγκυβέρνησης, αυτοί οι οποίοι παραλάβατε μία χώρα κι αυτοί που θα παραδώσετε μία αποικία!. Υπογράφετε ό,τι σας υποδεικνύει η τρόικα, χωρίς καν να τα διαβάζετε. Αδιαφορείτε για τις συνέπειες και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κρατήσετε την καρέκλα σας. Δεν έχετε ίχνος ήθους, ίχνος ανθρωπιάς. Παρακολουθείτε μία χώρα να σιγοσβήνει, να αργοπεθαίνει κι εσάς σας ενδιαφέρει πώς να ικανοποιήσετε τους Γερμανούς μέντορές σας και πώς να επιτύχετε αριθμούς. Τέτοια υποταγή δεν επέδειξε ούτε ο Τσολάκογλου και η Κυβέρνησή του!.
 
Εφαρμόζετε το μέτρο της διαθεσιμότητας κατά το δοκούν, διαλύοντας τη δημόσια διοίκηση, ενώ την ίδια ώρα προσλαμβάνετε «ημετέρους» με παχυλούς μισθούς.
 
Κλείσατε την ΕΡΤ που, σύμφωνα με τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων του 2010 και του 2011, κατάφερε να έχει κερδοφορία ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Επιπλέον, δεν αναρτήθηκαν πουθενά έστω οι περιληπτικές οικονομικές καταστάσεις τόσο της 31ης Δεκεμβρίου του 2012 όσο και της περιόδου έναρξης εκκαθάρισης, όπως προβλέπεται από το ν. 2190 περί Ανωνύμων Εταιρειών που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ποινικές ευθύνες για τη μη δημοσίευσή τους. Περιμένουμε να μας απαντήσετε στη με αριθμό πρωτοκόλλου 3278/30-10-2013 ερώτησή μου.
 
Καταθέτω στα Πρακτικά τις οικονομικές καταστάσεις της ΕΡΤ όπου φαίνεται ότι υπήρχε κερδοφορία.
 
Με αυτόν τον τρόπο κάνετε τις συμφωνίες σας, για να σας στηρίζουν οι ιδιώτες καναλάρχες;
 
Συγκυβερνάτε και συγκαλύπτεστε, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, φορώντας τον «φερετζέ» της εθνικής σωτηρίας. Όμως ο λαός σας πήρε πια χαμπάρι. Στήσατε ένα θέατρο για να υφαρπάξετε την ψήφο των πολιτών. Τρομοκρατήσατε τους πολίτες για να βάλετε στο χέρι τα εισοδήματά τους και τώρα ετοιμάζεστε να υφαρπάξετε τα σπίτια, τα χωράφια, τις αποταμιεύσεις κι ό,τι περιουσία έκαναν με κόπο και ιδρώτα.
 
Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Είναι καθήκον μας να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ατιμωρησίας και της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας. Είναι καθήκον μας να διώξουμε αυτούς που μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν έναν υπερήφανο λαό σε υπόδουλο, νέους που είχαν όρεξη για ζωή και δημιουργία σε καταθλιπτικούς και μελαγχολικούς.
 
Απευθύνομαι στους Έλληνες Βουλευτές. Μη γίνεστε πιόνια των εκπροσώπων των κατοχικών δυνάμεων!. Μη μετατρέπεστε σε νεροκουβαλητές των διεφθαρμένων!. Μην προσυπογράφετε την εθνική μας καταδίκη!.
 
Δεν ψηφίζουμε για να ρίξουμε απλά την κυβέρνηση προδοσίας, αλλά για το μέλλον ολόκληρης της χώρας. Δεν ψηφίζουμε με γνώμονα τα κομματικά κριτήρια, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας.
 
Πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που υποθηκεύουν την ύπαρξη της πατρίδος μας. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και η ώρα είναι τώρα!».