22/10/13

Ραχήλ Μακρή: “Kαμία απάντηση από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο για τις παρεμβολές τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών γειτονικών χωρών και για το χρονοδιάγραμμα ψηφιακής εκπομπής στην Δυτική Μακεδονία”

raxil makripapadopoulos Kαμία απάντηση δεν δόθηκε από τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο στα  ερωτήματα που τέθηκαν από την Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τις παρεμβολές τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών γειτονικών χωρών και για το χρονοδιάγραμμα ψηφιακής εκπομπής στην Δυτική Μακεδονία.
 Ξεκάθαρα στην ερώτηση της η Βουλευτής Ν. Κοζάνης  ζήτησε την ακριβή ημερομηνία της πραγματοποίησης της ψηφιακής εκπομπής στη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας ότι οι τηλεθεατές αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λήψη αναλογικού σήματος εδώ και χρόνια. Αντ’ αυτού ο κ. Παπαδόπουλος αρκέστηκε στην διατύπωση μιας απάντησης ήξεις αφίξεις διά μαθηματικού τύπου που δεν προσδιορίζει σαφώς, όπως σε άλλες περιοχές την καθορισμένη ημερομηνία εκπομπής, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για την ολιγωρία του Υπουργείου σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Για το θέμα των παρεμβολών προγραμμάτων της αλλοδαπής  σε περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, αναφέρεται στους κανόνες και τις συστάσεις που προβλέπει η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, όμως ουδέποτε το Υπουργείο προσέφυγε σ’ αυτές με αποτέλεσμα τη χρονική περίοδο που διανύουμε να γίνεται «πάρτι» κατάληψης συχνοτήτων από τα γειτονικά Σκόπια, τη γειτονική Αλβανία και τη Τουρκία με το Υπουργείο να «κοιμάται» τον ύπνο του δικαίου.
Τα φαινόμενα καταπάτησης συχνοτήτων στην Ελληνική επικράτεια, δεν αντιμετωπίζονται με αερολογίες, αλλά με πράξεις.  Αυτή την  στιγμή στην Δυτική Μακεδονία  βιώνουμε ένα πρωτοφανή βανδαλισμό συχνοτήτων και η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για να καταπολεμήσει το φαινόμενο.
http://www.kozan.gr/?p=128489