16/9/13

Επίσκεψη τομεαρχών Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ, στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης

Οι εργαζόμενοι, αλλά και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποδίδουν ευθύνες στην τοπική ιεραρχία της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αγωνία τους και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση. Επίσκεψη τομεαρχών Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποδίδουν ευθύνες στην τοπική ιεραρχία της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αγωνία τους και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Την Κυριακή, το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και το ορυχείο που κατολισθαίνει επισκέφτηκαν κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και οι βουλευτές - τομεάρχες ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς, καθώς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, όπου ενημερώθηκαν και είδαν από κοντά την ζημιά που έχει υποστεί το ορυχείο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεσμεύτηκαν, μεταξύ άλλων, να ενεργήσουν από κοινού την Τρίτη το πρωί, για να συνέλθει εκτάκτως η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το πρόβλημα που ανέκυψε στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και να ληφθούν οι αποφάσεις για την ασφάλεια του ορυχείου.

Τέλος, ο αναπληρωτής ταμίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Αγγελής Αγγελόπουλος, κάλεσε την ηγεσία της ΔΕΗ να πάρει άμεσα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε σύντομα το ορυχείο να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις μονάδες παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη.