20/9/13

Η Ραχήλ Μακρή, ο Ιβάν Σαββίδης και το… λίαρ τζετ


Πώς η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατήγγειλε στον ομογενή επιχειρηματία την περίεργη διαπλοκή εξουσίας και επιχειρηματιών στη χώρα μας.

 Με έναν ευρηματικό τρόπο έθιξε τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και τις καταγγελίες για διαπλοκή μελών της κυβέρνησης με συγκεκριμένους επιχειρηματίες η βουλευτής Κοζάνης των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Ραχήλ Μακρή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη σχετικώς με το μέλλον του ΠΑΟΚ.


«Λίαρ τζετ διαθέτετε κύριε Σαββίδη;» ήταν η αφοπλιστική ερώτηση της κ. Ραχήλ Μακρή προκαλώντας αμηχανία σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα για να ακούσουν την τοποθέτηση του ομογενούς επιχειρηματία για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Λίγο πιο πριν, ο κ. Ιβάν Σαββίδης είχε στείλει τελεσίγραφο στο κράτος για την αποπληρωμή των χρεών, το οποίο έδωσε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν μπαίνει σε κανένα άρμα και δεν ζητάει χάρες από κανέναν.

Προς στιγμήν, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν κατάλαβε την ερώτηση για να δεχθεί άλλη μία. Η κ. Μακρή τον ρώτησε αμέσως αν έχει και κότερο… «Έχω ένα κοστούμι κι είμαι ευτυχισμένος», απάντησε ο κ. Σαββίδης.

Τότε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. σχολίασε: «Αν είχατε λήαρ τζετ θα το διαθέτατε στους προέδρους του ΤΑΙΠΕΔ να κάνουν τα ταξιδάκια αναψυχής τους και σε πρωθυπουργούς της χώρας να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, θα είχατε πολλές πιθανότητες κ. Σαββίδη να σας αναθέτουν έργα με απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ είστε τέταρτος θα σας έφερναν πρώτο στη λίστα. Επίσης θα μπορούσαν να σας διαγράφουν χρέη ή να σας αναθέτουν έργα όπως αεροδρόμια της χώρας και μάλιστα, με χρήματα από το ΕΣΠΑ».

Αφοπλιστικός ο ομογενής επιχειρηματίας απάντησε ότι στο αεροπλάνο του θα ήθελε να πετούν γοητευτικές κυρίες όπως η κ. Μακρή. «Σε ύψος 14 χιλιάδων χιλιομέτρων θα προτιμούσα να συζητώ όμορφα πράγματα κι όχι σε ποιον θα δώσω μίζα. Ωστόσο πρέπει να σας επισημάνω ότι και στη Ρωσία, όπου βγάζω τα χρήματα που επενδύω, δεν αξιοποιώ κρατικές δομές αλλά κάνω μόνο ιδιωτικές επενδύσεις. Γι’ αυτό το λόγο συμπεριφέρομαι σχετικά ανεξάρτητα. Δεν μου αρέσει να αντιγράφω ιδέες ή να κάνω έργα με το ελάχιστο κόστος για να βάλω λεφτά στην τσέπη. Θα λάβω πολύ σοβαρά υπ’ όψη μου τις παρατηρήσεις σας».

Συνεργάτες του κ. Σαββίδη σχολίασαν ότι το μήνυμα ελήφθη και αναλόγως θα συμπεριφερθεί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ενώ αίσθηση άφησε και το σχόλιο της κ. Μακρή στο Facebook. Απαντώντας στον ομογενή επιχειρηματία τού έγραψε «Ιβάν Σαββίδη, τι ψάχνεις σε μια χώρα παραδομένη στους εργολάβους καναλάρχες και σε τοκογλύφους».

Η παρέμβαση αυτή συζητήθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων και δεν ήταν τυχαίοι. Αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων ήταν η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μαρία Κόλλια, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής ΝΔ κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο κ. Αλέκος Κοντός, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, η βουλευτής ΑΝΕΛ κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Για να μην ξεχνάμε, πρόσφατα η κ. Μακρή σχολίασε ότι «οι μηχανές του λίαρ τζετ ανάγκασαν τον κ. Στουρνάρα να παραιτήσει τον διαχρονικά κομματικό εκλεκτό, τον οποίο κατήγγειλα επανειλημμένως στη Βουλή».

Δείτε το βίντεο: