16/9/13

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Η Βουλευτής και τομεάρχης ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Ραχήλ Μακρή , μαζί με τον Περ.Πελοποννήσου του κόμματος κ. Ντίνο Νίκο , επισκέφτηκαν σήμερα την Μεγαλόπολη γι να  ενημερωθούν σχετικά με την μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο της ΔΕΗ.
Στην αρχή πήγαν στο Ορυχείο Ψαθιού όπου είδαν το κοίτασμα που έχει πέσει και μετά συνομίλησαν με εργαζόμενους. Στην συνέχεια μαζί με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην περιοχή, επισκέφτηκαν την Διεύθυνση του Ορυχείου όπου ενημερώθηκαν για το πρόβλημα και έθεσαν τους προβληματισμούς τους.

Τέλος η κ Μακρή επισκέφτηκε το χωριό Τριπόταμος και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χωριό. Επισκέφτηκε και είδε τις μεγάλες κατολισθήσεις και ζημιές που έχουν γίνει και σε αυτή την πλευρά του Ορυχείου.
Σε δηλώσεις της η κ. Μακρή αναφέρθηκε στην μεγάλη έκταση ζημιών που υπάρχουν , αναρωτήθηκε πότε και πως θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει το ορυχείο, και ανέφερε ότι δεν μπορεί όλα αυτά τα συμβάντα τον τελευταίο καιρό στην ΔΕΗ να είναι τυχαία. Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΔΕΗ είναι μεγάλες και έπρεπε να ήταν ήδη στην Μεγαλόπολη. Υποσχέθηκε ότι άμεσα θα φέρει στην Βουλή το θέμα στην επιτροπή ενέργειας και εμπορίου για να υπάρξει ενημέρωση για τα αίτια της κατολίσθησης και τι θα γίνει στο  μέλλον.

http://kafeneio.megalopolis.gr/blog/?p=6438