27/8/13

Oργή για τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη...


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η παραδοχή ότι παραμένουν αναξιοποίητα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Από τα 118 εκ. ευρώ, τα 92 εκ. παραμένουν αναξιοποίητα ενώ βουλευτές καταγγέλλουν ότι και τα λίγα χρήματα που αξιοποιηθήκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν στο σύνολο τους για τον σκοπό που δόθηκαν.
 
«Το ταμείο Μολυβιάτη ενώ θα μπορούσε να ήταν ένα ελπιδοφόρο ταμείο για την ανασυγκρότηση της Ηλείας, έγινε ένα ταμείο στασιμότητας,. Δυστυχώς για 2 χρόνια είχαν σταματήσει να γίνονται .έργα στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας. Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης των προτάσεων των έργων» δηλώνει στο STAR ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Απόστολος Κατσιφάρας.
Σύμφωνα με στοιχεία από την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε άλλη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τα 27,5 εκ ευρώ που έχουν διατεθεί συνολικά έως τώρα, τα 5,1 εκ. ευρώ πήγαν στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου, 2,6 εκ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ 15,5 εκ. ευρώ διατέθηκαν μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης. Βουλευτές ρωτούν με ποιο δικαίωμα δαπανήθηκαν χρήματα τα οποία είχαν δοθεί για ειδικό σκοπό αποκατάστασης τρων πληγέντων.
«Από την αυτοψία που έγινε για τα χρήματα, μας έκαναν πολλά παράπονα πολίτες και πυρόπληκτοι. Είδαμε ότι πολλά χωριά έγιναν με τις χορηγίες του ιδρύματος Βαρδινογιάννη, της Κυπριακής Δημοκρατίας, κλπ. Που είναι, λοιπόν, τα χρήματα του Ταμείου;» τονίζει στο STAR η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.
 
«Να ανταποκριθούν άμεσα στις πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών και όχι σε άλλες επιλογές που θα κάνουν οι τοπικοί άρχοντες με βάση τα δικά τους συμφέροντα» δηλώνει, εξάλλου, η βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου.
star.gr