7/8/13

Καταγγελία του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δυτ. Μακεδονίας για τις διαθεσιμότητες και απολύσεις

Καταγγελία του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δυτ. Μακεδονίας για τις διαθεσιμότητες και απολύσειςΟι Πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Δυτική Μακεδονία δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και την οργή μας για την απόφαση της  κυβέρνησης  να  θέσει  σε  Διαθεσιμότητα - Κινητικότητα -Απόλυση  πεντακόσιους (500) συναδέλφους .

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική μονομερή απόφαση της κυβέρνησης .Μια απόφαση προάγγελο νέων πολιτικών ηθών και πρακτικών που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν απολύεις αιφνίδια  καταξιωμένους πολιτικούς υπαλλήλους που είναι στενά συνδεδεμένοι με την Άμυνα της χώρας . Οι πολιτικοί Υπάλληλοι χειρίζονται οπλικά συστήματα , οργανώνουν γραφεία και με την απόλυση σπάει ο κρίκος της συνέχειας , ενέργεια που στο χώρο της Άμυνας  οι  ''παροικούντες της Ιερουσαλήμ '' γνωρίζουν πόσο ευαίσθητο και μερικές φορές πόσο επικίνδυνο είναι.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απολυμένους συναδέλφους -ισσες και δηλώνουμε ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας .Τα σχέδια της κυβέρνησης να απολύσει 500 Πολιτικούς Υπαλλήλους  , ενώ διαβεβαίωνε τους πάντες ότι κάτι τέτοιο  είναι αδύνατο  ,  μας αγανακτεί και μας προβληματίζει . Μας προβληματίζει  ότι κάποιοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μάλλον θέλουν να τελειώνουν με το Πολιτικό προσωπικό.

ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο                                                                Ο
Πρόεδρος                                                Γ.Γραμματέας
Ιορδανίδης Ιωάννης                                 Τσιάμης Νικόλαος



Υ.Γ
Επί του θέματος και μετά από συνάντηση που είχε η Ραχήλ Μακρή με τον σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δ. Μακεδονίας, υπέβαλε σχετική ερώτηση για το ζήτημα της κατάργησης των σχηματισμών του Α΄ Σώματος Στρατού και της 2ης Ταξιαρχίας υποστήριξης που εδρεύουν στην Κοζάνη με μονάδες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, που συζητήθηκε στις 25 Ιουλ.2013 ..
Οι  απαντήσεις του Υφυπουργού δεν ικανοποίησαν σε καμία περίπτωση τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί και αναμένουμε από το Υπουργείο να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που έχει ανακύψει για τη Δυτική Μακεδονία, την στήριξη των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και την ασφάλεια της Χώρας. 
Δυστυχώς μετά και την πιό πάνω απόφαση της κυβέρνησης, οι φόβοι και οι ανησυχίες μας για την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και τις απολύσεις πολιτικού προσωπικού του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ επιβεβαιώθηκαν..
Η Βουλευτής Ραχήλ Μακρή θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και θα καυτηριάσει κάθε εξέλιξη που θα προβαίνει εις βάρος των συμφερόντων της περιοχής, αλλά και του αξιόμαχου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.