4/8/13

Ραχήλ Μακρή: “Οι θέσεις μας δικαιώνονται. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πολεμάμε συνέχεια, με όλες μας τις δυνάμεις την εσωτερική τρόικα και τις δυνάμεις κατοχής.”

Δήλωση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κ.Ραχήλ Μακρή για την τρόικα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: “Οι θέσεις μας δικαιώνονται. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πολεμάμε συνέχεια, με όλες μας τις δυνάμεις την εσωτερική τρόικα και τις δυνάμεις κατοχής.”
Πλήρης δικαίωση και επιβεβαίωση των επιχειρημάτων της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, για την τρόικα, το θέμα των απολύσεων, αποκρατικοποιήσεων, αλλά και της φυγής-εξαγωγής Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Η επιβεβαίωση αυτή την φορά ήρθε από το δεξί χέρι του Γιούνκερ, ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Φράνκ Ένγκελ , ο οποίος σε συνέντευξή του στο newsbomb, τόνισε ότι η “ώρα της τρόικας τελείωσε” και δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε.. Πρώτον, είναι συνεχώς σε λανθασμένη κατεύθυνση. Δυστυχώς κάνουν λάθη συνέχεια, αυτό είναι γεγονός! Δεύτερον, καθίσταται αμφίβολο να ληφθούν λογικές πολιτικές αποφάσεις για τη χώρα αν αφιχθεί η τρόικα στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες απαιτώντας νέες απολύσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Υπό τέτοιες συνθήκες κανείς δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.
Δεν είναι αυτός ο ορθός δρόμος για να βαδίσει μια χώρα που θέλει να υπερβεί τα δεινά της κρίσης. Πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Η πολιτική που υποδεικνύει η τρόικα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι το θέμα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος επανίδρυσης του κράτους χωρίς να απολέσει τις βασικές δομές του και τον κοινωνικό χαρακτήρα του... Αντί να εξάγετε μυαλά, βρείτε τα μυαλά που θα μείνουν εδώ και θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης πέρα από τα ονόματα, τα τζάκια και τις δυναστείες”
Με λίγα λόγια το ΕΛΚ που στηρίζει τον κ. Σαμαρά, του λέει διώξε την τρόικα και άλλαξε πολιτική.
Διαβάστε τώρα ορισμένες από τις τοποθετήσεις της βουλευτού Ραχήλ Μακρή, για την τρόικα, τα θέματα των απολύσεων, αποκρατικοποιήσεων, αλλά και της φυγής-εξαγωγής Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Φράνκ Ένγκελ.
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 4/4/2013:
Σχέδιο νόμου: «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις»
Ραχήλ Μακρή : Επένδυση είναι δημιουργία και όχι ξεπούλημα αυτών που ο ελληνικός λαός δημιούργησε με κόπο και ιδρώτα
Μάθετε, λοιπόν, ότι η επένδυση προϋποθέτει μελέτη και σχεδιασμό, όχι εφαρμογή εντολών της τρόικας. Η επένδυση χτίζει και αναπτύσσει υποδομές και ανάδρομες. Δεν ξεπουλάς σε παζάρι αυτά που ο ελληνικός λαός δημιούργησε με κόπο και ιδρώτα. Η κρατική επένδυση παράγει κοινωνικό και οικονομικό όφελος και δημιουργεί οικονομίες κλίμακας. Δεν την ενδιαφέρει το όφελος του αγοραστή. Εν ολίγοις, η επένδυση είναι δημιουργία κι όχι το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. Εσείς επιμένετε ακριβώς στα αντίθετα. Ξεπουλάτε επιδοτώντας τον αγοραστή. Αναγκάζετε τους υγιώς σκεπτόμενους επιχειρηματίες να φύγουν από τη χώρα και κρύβεστε πίσω από τις λέξεις «μνημονιακή υποχρέωση», για να δικαιολογήσετε βέβαια τα αδικαιολόγητα.
Ραχήλ Μακρή: Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών μας για τις απολύσεις στο Δημόσιο”
Πλήρης επιβεβαίωση των αποκαλύψεων που έκανε στις 10 Ιουλίου 2013 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, στην εκπομπή “Πρωϊνή Αρτηρία” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ σχετικά με την μνημονιακή δέσμευση του κ. Σαμαρά για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013. Η Βουλευτής αναφερόμενη στους δημοτικούς αστυνομικούς και τις απολύσεις, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις με ντοκουμέντα για τις υπογραφές-δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης απέναντι στην τρόϊκα. Οι Κυβερνώντες προκειμένου να λάβουν  την δόση, που πηγαίνει αποκλειστικά και μόνο στις τράπεζες για αποπληρωμή επιτοκίων, ξεκίνησαν τις 15.000 απολύσεις, τηρώντας τις  υπογραφές του κ.  Σαμαρά και Βενιζέλου στην τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου, με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (The Second Economic Adjustment Programme for Greece, Second review – May 2013), στην οποία γίνεται λόγος για 25.000 σε κινητικότητα και 15.000 απολύσεις εντός του 2013 και του 2014.
Ραχήλ Μακρή: «Είστε πιόνια της τρόικα και των συμφερόντων» (Ολομέλεια 11/1/13)
Ή δεν γνωρίζετε στοιχειώδη οικονομικά ή το κάνετε σκόπιμα και με δόλο, δεν εξηγείται αλλιώς η καταστρεπτική πολιτική σας. Μέσα σε δύο χρόνια εσείς σήμερα και χθες οι σημερινοί υποστηρικτές σας καταστρέψατε την Ελληνική οικονομία και κάνατε έναν περήφανο λαό να μαραζώσει.
Σας επισημαίνω για ακόμη μια φορά. Όση περισσότερη φορολογία αναγκάζεται να πληρώσει ο κόσμος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ύφεση για τη χώρα και τόσα λιγότερα έσοδα θα εισπράττετε.
Όσο συνεχίζεται η καταλήστευση των χαμηλών και μεσαίων οικονομικών στρωμάτων της κοινωνίας, τόσο θα οδηγείτε τους πολίτες σε αδιέξοδο και σε ανέχεια.
Η χώρα χρειάζεται πρώτα απ’ όλα απεμπλοκή από την παρέμβαση τρίτων συμφερόντων, ξένων ή εγχώριων. Χρειάζεται τόνωση της αγοράς με αξιόπιστο φορολογικό σύστημα με ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μείωση των φόρων που σήμερα χαρακτηρίζονται ληστρικοί.
Ραχήλ Μακρή: Οι ευθύνες είναι συλλογικές και εγκληματικές (Ολομέλεια 16/7/13)
Οι Έλληνες θέλουν να δουν τους υπεύθυνους να τιμωρούνται. Μέχρι στιγμής τιμωρούνται εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι και άνθρωποι του μεροκάματου. Τιμωρούνται οι συνταξιούχοι, τιμωρούνται οι συνεπείς, τιμωρούνται οι μικροομολογιούχοι. Οι παράνομοι και οι κλέφτες τη γλιτώνουν και πέφτουν στα μαλακά.
Όσο κι αν υποκρίνεστε και όσο κι αν τα παρουσιάζετε ρόδινα, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Όσο κι αν προσπαθείτε να βάλετε τις κοινωνικές τάξεις να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους για να περνάτε τα δικά σας εκ του ασφαλούς, χάνετε την αξιοπιστία σας. Η ώρα της κρίσεως για αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα θα έρθει όχι από αυτό το Κοινοβούλιο, αλλά στο μέλλον, από καθαρές πολιτικές δυνάμεις που θα διαχειριστούν με αξιοπρέπεια και με αίσθημα ευθύνης τη διακυβέρνηση των Ελλήνων πολιτών. Μπορεί να αργήσει να λάμψει η αλήθεια, αλλά θα λάμψει.
Χαιρετισμός στο Συνέδριο Re engineering Greece που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (25-26 Μαΐου 2013)
Θεωρούμε άμεση ανάγκη την συμπαράταξη όλων των φορέων του χώρου της μελέτης και κατασκευής έργων στην κοινή επεξεργασία πραγματικών αναπτυξιακών μέτρων. Παράλληλα με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων θα μπορέσει να μειωθεί η ανεργία και να ανασχεθεί το θλιβερό φαινόμενο της αιμορραγία της κοινωνίας μας από νέους επιστήμονες, όπως οι νέοι μηχανικοί, με άρτια εκπαίδευση και όρεξη για προσφορά, προς τις χώρες του εξωτερικού καθώς η ελληνική κυβέρνηση τους στερεί την ελπίδα και την δυνατότητα για εργασία.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε ότι, οι ύποπτες και μειοδοτικές αποφάσεις εκχώρησης θα ακυρωθούν εν τοις πράγμασι και οι εταιρίες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.

Προχωράμε όλοι οι καθαροί πάνω σε στέρεες, ξεκάθαρες πολιτικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές.
Αυτό που πρεσβεύουμε είναι το νέο, το άφθαρτο, το καθαρό, η όρεξη για δουλειά και η αγάπη μας για την πατρίδα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πολεμάμε συνέχεια, με όλες μας τις δυνάμεις την εσωτερική τρόικα και τις δυνάμεις κατοχής.
Θα τους ξεσκεπάζουμε πάντα και θα τους γκρεμίσουμε.
Δεν θα μας σταματήσει κανένας.
Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr