25/8/13

Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία..Καληνύχτα Κοζάνη..



Αφιέρωμα από το ΧΩΝΙ της Κυριακής στο κλείσιμο στρατοπέδων ως αποτέλεσμα της Νέας Δομής Δυνάμεων. 

Το αφιέρωμα καλύπτει κατά κύριο λόγο στο Α' ΣΣ και την μετακίνηση Α΄ΕΑΝ από το ιστορικό στρατόπεδο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ του Αμυνταίου στην πόλη της Κομοτηνής.Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Δκτού του Α' ΣΣ  Υποστράτηγου Γιώργου Ντζιμάνη ο οποίος πριν λίγες μέρες στην τελετή εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Α' ΣΣ, ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε: "Καληνύχτα Δ. Μακεδονία..Καληνύχτα Κοζάνη"..
Στην τελετή αυτή είχε παραστεί και η βουλευτής Ν. Κοζάνης ΑΝ.ΕΛΛ Ραχήλ Μακρή.




Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της κατάργησης των σχηματισμών του Α΄ Σώματος Στρατού και της 2ης Ταξιαρχίας υποστήριξης που εδρεύουν στην Κοζάνη με μονάδες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία είχε θέσει στην βουλή η Ραχήλ Μακρή με επίκαιρη ερώτηση, την οποία απάντησε μετά από δυο αναβολές, στις 25 Ιουλ. 2013, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Δαβάκης. Ο κ. Δαβάκης είχε επικαλεσθεί την οικονομική κρίση ως αιτία της κατάργησης των σχηματισμών...
Η βουλευτής είχε δηλώσει ότι οι  απαντήσεις του Υφυπουργού δεν ικανοποίησαν σε καμία περίπτωση τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί και αναμένουμε από το Υπουργείο να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που έχει ανακύψει για τη Δυτική Μακεδονία, την στήριξη των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και την ασφάλεια της Χώρας.  

Σχετικά με την μετακίνηση Α΄ΕΑΝ από το ιστορικό στρατόπεδο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, γίνεται αναφορά από το ΧΩΝΙ, τόσο στις κινητοποιήσεις γυναικών αξιωματικών, στις οποίες συμμετείχε ενεργά η Ραχήλ Μακρή, όσο και τις πρωτοβουλίες του δημάρχου, βουλευτών και άλλων φορέων της περιοχής.
Οι κινητοποιήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την προσωρινή ακύρωση της μετακίνησης της Α΄ΕΑΝ.
Η κα Μακρή και στο πλαίσιο ισότιμης μεταχείρισης και αντιμετώπισης όλων των βουλευτών των κομμάτων του κοινοβουλίου έχει προγραμματίσει συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να ενημερωθεί επί του θέματος.