29/5/14

Η σεξουαλική εκμετάλλευση των μικρών παιδιών έχει μετατραπεί σε δραστηριότητα βιομηχανικής κλίμακας από τον υπόκοσμο και από το οργανωμένο έγκλημα

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας»
Δείτε το σχετικό βίντεο και διαβάστε τα πρακτικά από την τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή 
https://www.youtube.com/watch?v=0s9lDaJdToM&feature=youtu.be
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 28/5/14
Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας». Του Υπ.Δικαιοσύνης
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε της «πασοκοελιάς», μιλώ για εσάς, κύριε Κουκουλόπουλε. Επειδή αναφερθήκατε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στο νομό τον οποίο εκπροσωπείτε ήρθατε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι και να σας υπενθυμίσω επίσης ότι χάσατε την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή την ενεργειακή περιφέρεια της χώρας, που έχει ύδατα, που έχει ενέργεια, τα οποία έχετε μεθοδεύσει με τους συγκυβερνώντες σας να ξεπουλήσετε επί πινακίου φακής. Επίσης, χάσατε και τους δύο δήμους του Νομού Κοζάνη. Συγχαρητήρια, λοιπόν, για τη «νίκη» σας.
Επίσης, να πω και στον αγαπητό κύριο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Πολιτικής Άνοιξης -μιλώ για τον κ. Βορίδη- επειδή αναφέρθηκε και αυτός στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στην απώλεια των τρεισήμισι μονάδων στις Ευρωεκλογές, να πω κατ’ αρχήν συγχαρητήρια που βγήκατε δεύτερο κόμμα.
Να σας πούμε συγχαρητήρια που πέσατε είκοσι μονάδες, μετατρέποντας τη Νέα Δημοκρατία πραγματικά στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Να πούμε συγχαρητήρια σε όλο το μνημονιακό τόξο, που παρ’ όλη τη στήριξη των τραπεζιτών, των λαθρεμπόρων καυσίμων, των ιδιοκτητών ομάδων και των λοιπών απατεώνων και κλεφτών επιχειρηματιών αυτής της χώρας, οι οποίοι σας στηρίζουν, δεν μπορέσατε να μαζέψετε πάνω από το 30%.
Επίσης, θα ήθελα να πω στον αγαπητό Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Πολιτικής Άνοιξης ότι όταν λύσετε τα δικά σας προβλήματα, όταν δώσετε πλέον το 80% των Υπουργείων -που θα το δώσετε, γιατί μάθαμε από πληροφορίες ότι σας εκβιάζει η πασοκοελιά- όταν μαζέψετε και τους αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θέλουν υπουργικούς θώκους και αυτοί για να επιστρέψουν και να στηρίξουν αυτή την φοβερή Κυβέρνηση που θα ενώσει τους Έλληνες πολίτες, τότε λοιπόν σας καλούμε να έρθετε εδώ και να μας μιλήσετε για τις 3,5 μονάδες που έχασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Επί του νομοσχεδίου, η Συγκυβέρνηση καταθέτει για ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο τις διατάξεις της Οδηγίας 93/2011. Όλοι έχουμε συμφωνήσει σε αυτή την Αίθουσα ότι το ζητούμενο είναι η πάταξη της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό.
Ωστόσο, βέβαια, τα κόμματα της Συγκυβέρνησής σας χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ενσωματώσουν μια Οδηγία για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Βέβαια, θα επικαλεστείτε τη δικαιολογία ότι όλη σας η προσοχή είχε στραφεί στα κελεύσματα της τρόικας, που έστελνε τα νομοσχέδια μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τα καταθέσετε ως δικά σας. Μπορούμε να θυμηθούμε, βέβαια, και την περίπτωση του νομοθετήματος για των Κώδικα Δικηγόρων.
Η Οδηγία έχει θετικά σημεία και στοιχεία νομοθέτησης, που βέβαια χρήζουν βελτιώσεων, και οι οποίες αναλύθηκαν από την Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, την Βουλευτή Μαγνησίας κυρία Χρυσοβελώνη.
Βέβαια, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις του νομοθέτη, όσο εμπεριστατωμένα κι αν έχουν τεθεί οι ρυθμίσεις, πάντα το όριο της επιτυχίας τίθεται στην ικανότητα της εκτελεστικής εξουσίας να εφαρμόσει το περιεχόμενο αυτών.
Η βασική αποστολή του Ποινικού Δικαίου, όπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα, δεν είναι η εκδίκηση, αλλά ο σωφρονισμός. Η κοινωνία τιμωρεί τους δράστες για να παραδειγματίσει τα μέλη της και να δώσει στο δράστη να καταλάβει τη σοβαρότητα των πράξεών του.
Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν σε σοβαρές πολιτείες, σε πολιτείες οι οποίες δεν κρατούν για χρόνια ανθρώπους στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, που δεν απαιτούν από τα αστυνομικά όργανα να αποκτήσουν δια μαγείας γνώσεις ψυχολογίας για να αποτρέπουν αυτοκτονίες κρατουμένων και εξαθλιωμένων ατόμων, όπως συνέβη για παράδειγμα στην Κοζάνη.
Μια σοβαρή πολιτεία δεν επιτρέπει την αυτοδικία και τα βασανιστήρια ακόμα και στον χειρότερο των εγκληματιών, γιατί απλά έχει εμπιστοσύνη στους δικαστές. Μια υπεύθυνη εκτελεστική εξουσία διασφαλίζει την ασφάλεια για τους υπαλλήλους των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και δεν τα υποστελεχώνει για να μειωθεί το υποτιθέμενο κόστος και, βέβαια, για να πραγματοποιηθούν οι νεοφιλελεύθερες ονειρώξεις που έχουν οι Υπουργοί σας.
Ποιο είναι το κόστος το οποίο μειώνεται, όταν ουσιαστικά δημιουργείτε τις συνθήκες που επιτρέπουν τη δολοφονία σωφρονιστικών υπαλλήλων; Ποιο κοινωνικό κόστος μειώνεται, όταν στοιβάζετε τριπλάσιους και τετραπλάσιους ανθρώπους μέσα σε κελιά που δεν χωρούν ούτε τους μισούς; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι όχι μόνο τους στερείτε κάθε πιθανότητα σωφρονισμού αλλά τους ωθείτε σε ανάπτυξη νέων παραβατικών συμπεριφορών όταν αυτοί αποφυλακιστούν; Αντί της μετάνοιας, τους δημιουργείτε απλά οργή και μαθαίνουν νέες μορφές παραβατικότητας, προκειμένου βέβαια να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον, που μόνο ανθρώπινο δεν θεωρείται.
Φυσικά, η διακυβέρνηση από την παρούσα Συγκυβέρνηση μόνο σοβαρή δεν θεωρείται. Όχι μόνο δεν έχει εξασφαλίσει τις ανωτέρω συνθήκες που αποτελούν τη βάση του αυτονόητου αλλά δεν ξεκαθαρίζει φαινόμενα παρέμβασής της στη δικαστική εξουσία.
Ο ελληνικός λαός έχει παρακολουθήσει συνομιλίες εκλεκτών του Πρωθυπουργού σας όπου εμπλέκει Υπουργούς και δικαστές σε ένα γαϊτανάκι διαπλοκής. Θα μας πείτε, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και εμείς βέβαια θέλουμε να το δεχθούμε. Ωστόσο όμως, δεν μπορείτε να μας αφαιρέσετε το δικαίωμα να αναρωτιόμαστε γιατί αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος, όταν με τα ψέματά του προσέβαλε εσάς, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, όταν προσέβαλε ανώτατους δικαστικούς της χώρας που εσείς έχετε επιλέξει και όλη τη δικαστική δομή αυτής της χώρας. Ή μήπως δεν λέει ψέματα; Γιατί δεν έχετε ελέγξει τη βασιμότητα των αναφερομένων από τον συγκεκριμένο άνθρωπο που αποτελούσε το κομβικό σημείο –σας υπενθυμίζουμε- αποφάσεων της Κυβέρνησής σας;
Τελικά, οι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, τα διαμάντια τα οποία θα χαρακτήριζε ένα αδύναμο μυαλό με διάθεση κολακείας, δεν είναι και πολύτιμοι λίθοι; Μήπως είναι σκέτοι λίθοι στο λαιμό της δημοκρατίας;
Πώς, λοιπόν, θα έρθετε να εφαρμόσετε τις προβλεπόμενες διατάξεις του πολύ αυτού σοβαρού νομοθετήματος που συζητάμε; Όταν ο κατηγορούμενος πιθανώς θα γνωρίζει ότι υφίσταται φημολογούμενες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και θα προσπαθήσει να τις επιδιώκει, θα του κάνετε το χατίρι, αν και αυτός είναι φίλος του Πρωθυπουργού σας; Η αλήθεια είναι ότι κάνετε πολλά χατίρια.
Διαβάζουμε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας zougla.gr στις 13 Μαΐου 2014 σύμφωνα με το οποίο η Πρόεδρος Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου. Η Πρόεδρος Πρωτοδικών που εκδίκασε την αγωγή του Πάνου Καμμένου σε βάρος του Άδωνη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση όσον αφορά την υπόθεση του σκάφους ILIATORAS καταγγέλλει μέσω αναφοράς την παρέμβαση και τις πιέσεις του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή, ειδάλλως θα τιμωρούνταν με πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.
Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της Προέδρου του Δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, σε σας δηλαδή, με αριθμ. Πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014 και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα. Όπως αναφέρει στην καταγγελία: «Κλήθηκα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω το λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον 4ο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κύριος Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κυρίου Προέδρου δέχθηκα αιφνιδιαζόμενη τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά το χρόνο της προδιάσκεψης».
Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη. Διαπίστωσε δε απ’ όσα της είπε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση. «Ο Πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως οι οποίες κατά την άποψή του με καθιστούν γελοία. Συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά το ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός, ότι εκθέτω με τη συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα, ότι του θυμίζω έναν δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί», σημειώνει στην αναφορά της.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Αυτά αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο σας καταθέτω στα Πρακτικά και για το οποίο περιμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις.
(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Δεν αρκεί, λοιπόν, η Συγκυβέρνηση να ενσωματώνει ευρωπαϊκές οδηγίες. Πρέπει να έχει την ικανότητα να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, βάσει της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Σε διαφορετική περίπτωση, υποβαθμίζεται ο ρόλος του Κοινοβουλίου σε παραγωγή μη εφαρμόσιμων διατάξεων.
Η σεξουαλική εκμετάλλευση των μικρών παιδιών έχει μετατραπεί σε δραστηριότητα βιομηχανικής κλίμακας από τον υπόκοσμο και από το οργανωμένο έγκλημα. Είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο, το οποίο βέβαια απαιτεί μηδενική ανοχή, μηδενική επιείκεια και ιδιαίτερα γι’ αυτά τα κυκλώματα που δρουν μέσω του διαδικτύου.
Το ζήτημα της προστασίας των ευάλωτων, αλλά και των ευαίσθητων μελών της κοινωνίας και ιδιαίτερα, βέβαια, των παιδιών, είναι υψίστης σημασίας και αυτό είναι το μόνο που μας αρκεί προκειμένου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Έχετε το λόγο, κύριε Υπουργέ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Ήθελα να ρωτήσω –αν και είναι ρητορική η ερώτηση- την κυρία συνάδελφο. Όσον αφορά αυτά που καταγγέλλονται για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, εσείς τα υιοθετείτε;
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Σας ρώτησα, κύριε Υπουργέ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Διαβάσατε ολόκληρη αναφορά. Γνωρίζετε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Έχετε μιλήσει ποτέ μαζί του να δείτε τι προσωπικότητα είναι;
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Μη με ρωτάτε εμένα. Κατέθεσα δημοσίευμα και σας ζήτησα να απαντήσετε.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Δεν σας προξενεί εντύπωση ότι ούτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παίρνει θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα; Και έπειτα γιατί δεν περιμένετε να δείτε, όταν γίνει μία αναφορά – το λέει ο Οργανισμός των Δικαστηρίων- τι γίνεται, ποια είναι η πορεία. Να περιμένετε τα πορίσματα.
Υιοθετείτε, λοιπόν, μία άποψη για την οποία εγώ δεν παίρνω θέση. Καλό θα ήταν να γνωρίσετε και τον Πρόεδρο και την πρώην συνάδελφο, Πρόεδρο Πρωτοδικών.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Το διαψεύδετε ή όχι;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι υπονοείτε «καλό θα ήταν να γνωρίσετε και την πρώην συνάδελφο»;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε εκτός Κανονισμού.
Ορίστε, κύριε συνάδελφε. Έχετε το λόγο.