22/11/13

Άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημαίνει άνευ όρων παράδοση της περιουσίας των Ελλήνων στους αδίστακτους τοκογλύφους

22 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oμιλία της Τομεάρχου Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή στην εκδήλωση - συνέντευξη τύπου της ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα: <<ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών>>.

Ραχήλ Μακρή: <<Άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημαίνει άνευ όρων παράδοση της περιουσίας των Ελλήνων στους αδίστακτους τοκογλύφους>>.
Στην εκδήλωση - συνέντευξη τύπου με θέμα <<ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών>> που πραγματοποίησε η ΕΚΠΟΙΖΩ παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση η Τομεάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Μακρή Ραχήλ. Η κα Μακρή αφού απεύθυνε χαιρετισμό - ομιλία απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και δημοσιογράφων σχετικά με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο μείζον θέμα των πλειστηριασμών.
Η ομιλία της Βουλευτού παρατίθεται παρακάτω:

<<Άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημαίνει άνευ όρων παράδοση της περιουσίας των Ελλήνων στους αδίστακτους τοκογλύφους.
Σημαίνει διάλυση της κοινωνικής συνοχής και ηρεμίας, σημαίνει χιλιάδες άστεγους στους δρόμους. Όπως είπε και ο πρώην Εισαγγελέας Φλωρίδης αν αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας θα αντιμετωπίσουμε μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή.

Το διαχρονικό πλεονέκτημα των Ελλήνων που ζήλευαν οι ξένοι ήταν η ιδιόκτητη κατοικία, η στέγη που η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είχε για να στεγάζει την οικογένεια της.
Όμως επειδή έχουμε την ατυχία η χώρα μας να αποτελεί «μαγαζί γωνία» όπως λέμε στην καθομιλουμένη, οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα funds θέλουν να πραγματοποιήσουν τους κερδοσκοπικούς στόχους σε βάρος της πατρίδας μας, αρπάζοντας με πενιχρές τιμές την ιδιωτική περιουσία.
Σχέδιο τους είναι να ακολουθηθεί στην Ελλάδα το μοντέλο που επικρατεί στις χώρες του εξωτερικού.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε και να αφήσουμε τα οικονομικά συμφέροντα να καταπατήσουν το δικαίωμά μας στην ιδιοκτησία.
Αποτελεί ιεροσυλία να υπογράφουν έναντι μιας βουλευτικής έδρας την υφαρπαγή των εστιών χιλιάδων συμπολιτών μας. Όποιος από τους Βουλευτές προβεί στην ενέργεια να ψηφίσει την κατάπτυστη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς υπογράφει μια ακόμη πράξη παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην ιδιοκτησία.
Οι κύριοι τη συγκυβέρνησης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τραπεζίτες φίλους τους ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες που αντί να τροφοδοτήσουν με ρευστότητα την αγορά, έβγαλαν τα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους.
Αυτά γίνονται όταν οι συνένοχοι διαπράττουν εγκλήματα και μάλιστα, προσχεδιασμένα. Γιατί μόνο προσχεδιασμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η απότομη χρεωκοπία των τραπεζών και των ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να τρέξουν να τις χρηματοδοτήσουν.
Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς αυτόν που καλείται να πληρώσει το λογαριασμό. Ο λογαριασμός πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτούς που τα έφαγαν.
Άμεσες και ουσιαστικές ρυθμίσεις τώρα. Αύξηση των δόσεων, επιμήκυνση της αποπληρωμής τους, τέλος στα τοκογλυφικά επιτόκια και διαγραφή αλλοπρόσαλλων τόκων.
Δεν θα αφήσουμε τις τράπεζες να μας κλέψουν για ακόμη μια φορά>>.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842