22/8/12

Ραχήλ Μακρή:Kαταγγελία για την κατάργηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Πτολεμαΐδας (Δήμου Εορδαίας) Νεάπολης (Δήμου Βοίου) της Π.Ε. Κοζάνης, Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας, Δεσκάτης της Π.Ε. Γρεβενών και Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς

Συνεχίζεται ακάθεκτος ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών για κλείσιμο των πέντε (5) Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία.
Η κατάργηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Πτολεμαΐδας, της Νεάπολης, του Αμυνταίου, της Δεσκάτης και του Νεστορίου, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των φορολογουμένων  αφού πλέον θα αναγκάζονται  να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να προσεγγίσουν τις κεντρικές Δ.Ο.Υ.
Παράλληλα, θα παρατηρηθεί αποδυνάμωση των φορολογικών ελέγχων, αλλά και εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών στην επικοινωνία με την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ώστε να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Στις 9 Αυγούστου του 2012 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν από την κατάργηση των Υπηρεσιών και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει την ανάλογη απάντηση.
Επίσης, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τους «κυβερνητικούς» Βουλευτές, οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα αλλά τηρούν σιγή ιχθύος. Οι κύριοι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος είναι άμεσα υπεύθυνοι για την κατάργηση των τοπικών Δ.Ο.Υ. Είναι αυτοί που με τις προσωπικές τους ΄΄υπογραφές΄΄ δέσμευσαν την Ελλάδα στο μνημόνιο και όλα τα δεινά που αυτό συνεπάγεται. Είναι αυτοί που καταδίκασαν την Δυτική Μακεδονία στην απαξίωση.
Η κυβέρνηση των τροϊκανών ανδρείκελων, μετά την συστηματική απαξίωση όλων των κρατικών  υπηρεσιών, ξεκινά την κατάργηση τους, με πρώτες στη λίστα τις Δ.Ο.Υ.
Αφού αποδυνάμωσαν την Δυτική Μακεδονία μετακινώντας 500 αστυνομικούς στον Έβρο και καθιστώντας την  έρμαιο της εγκληματικότητας και της εισβολής λαθρομεταναστών, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τις επιταγές της τρόικας για  λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για ξεπούλημα νερών και ενέργειας στους τοκογλύφους, για  δωρεάν παραχώρηση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Συστηματικά διαλύουν όλες τις δομές της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ένα κράτος που από άποψη υπηρεσιών και όχι μόνο, θα είναι τριτοκοσμικό.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών να αναστείλουν την κατάργησή των Δ.Ο.Υ και να καλέσουν όλους  τους αρμόδιους φορείς σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να υπάρξει σωστός σχεδιασμός που θα βοηθήσει στο ΄΄συμμάζεμα΄΄ των δημόσιων υπηρεσιών και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, όπως έχει καθήκον να πράξει.
Στην επικείμενη κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας, η αντίδραση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι άμεση και καθοριστική.


Ραχήλ Μακρή
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης