30/7/12

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ»
  Πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης για κλείσιμο του Υποκαταστήματος Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Πτολεμαΐδας στα πλαίσια  των επιταγών της τρόικα.
  Το υποκατάστημα του ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας εξυπηρετεί 3.500 ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία και δεν επιβαρύνεται από μεγάλα λειτουργικά έξοδα.

 
Μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει ταλαιπωρία για τους χιλιάδες ασφαλισμένους,  οι οποίοι θα χρειάζεται να μεταβούν για την εξυπηρέτησή  τους στην πρωτεύουσα  το Νομού και  θα τους επιβαρύνει και οικονομικά λόγω της απόστασης που θα πρέπει να καλύψουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1.    Προτίθεστε να προβείτε στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Ο.Α.Ε.Ε  Πτολεμαΐδας;
2.    Αν ναι, για ποιο λόγο θα προβείτε σε αυτήν την κίνηση όταν δεν προκύπτει θέμα εξοικονόμησης δαπανών, αφού αυτό στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και τα λειτουργικά του έξοδα είναι ελάχιστα;
3.    Τι μέτρα πρoτίθεστε να λάβετε προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση αυτών καθώς τα έξοδα μετακίνησης με την οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι πολλά;